23948sdkhjf

Delta får nyt domicil med EMC-Lab

Med etableringen af nyt domicil i Aarhus opgraderer Delta kraftigt sine testfaciliteter for elektromagnetisk kompatibilitet (EMC).
Når Delta i starten af 2012 flytter ind i sit 2.000 m2 nye domicil i Skejby i Aarhus bliver der tale om en helt ny bygning med både kontorfaciliteter og 2 helt nye EMC-laboratorier.

Det ene af de nye testrum er et såkaldt semi anechoic chamber (SAC), også kaldet 10 m EMI-rum. Det kan anvendes til måling af feltbåret emission (EMI). Rummet supplerer DELTA’s øvrige 10 m EMI-rum, der er lokaliseret i henholdsvis Hørsholm og i Västerås.

Dermed får Jylland et 10 m EMI-rum, der giver adgang til at udføre EMC-test i fuld overensstemmelse med de nyeste teststandarder, og dermed også akkrediterede testresultater, der sikrer en tidssvarende dokumentation og grundlag for godkendelser og markedsadgang.

Reverberation Chamber i Danmark
Der findes endnu kun få reverberation chambers i EU, og DELTA får leveret Danmarks første af sin slags til det nye EMC-lab i Aarhus.

Et reverberation chamber (RVC), også kaldet mode-stirred chamber (MSC), er et elektromagnetisk skærmet rum, man benytter til immunitets test med højfrekvente felter med et meget høje feltstyrker. Kammeret er en slags resonator, der benyttes til at kunne opnå de høje testfeltstyrker ved brug af en beskeden forstærkereffekt. Reverb teknikken er den eneste kosteffektive måde at kunne opnå feltstyrker i området over 100 V/m.

EMC-robusthedstest
DELTA har i en årrække arbejdet med EMC-robusthedstest, også kaldet EMC High Amplitude Level Testing (EMC-HALT), hvor produkterne systematisk testes til døde for at opnå viden og læring om produkternes svagheder, så disse kan forbedres.

Den nye RVC facilitet giver DELTA en førerposition når det gælder feltimmunitetstest med høje feltstyrker på selv store emner, hvorved DELTA kan teste metodisk korrekt i henhold til EU standarden EN 61000-4-21 (reverberation technique) når rummet står færdigt. Standarden er ved at finde indpas i EMC-HALT test af kommercielle produkter, når f.eks. en robusthedstest af produktet benyttes som datagrundlag for risikoanalyser på medico- eller sikkerhedsrelaterede produkter.

I det kommende reverberating chamber kan DELTA teste I henhold til de skrappe krav i militærstandarden MIL-STD-461F, hvor test RS103 kræver test med 200 V/m. Standarden for udstyr til fly RTCA/DO 160F (som er magen til EUROCAE/ED-14F) har testklasser for indstrålet test, der rækker op til 500 V/m for umodulerede CW signaler! Også producenterne i automotive branchen stiller krav til immunitetstest med meget høje feltstyrker og de anerkender nu i stigende grad brugen af reverberation chambers.

Nye muligheder
Det nye EMC-LAB skaber muligheden for at DELTA også i det jyske leverer test i henhold til kravene i R&TTE direktivet 1999/5, der omhandler test på radioer og produkter indeholdende wireless. Muligheden underbygger således den rådgivning indenfor såvel approval management som teknisk design review, som DELTA allerede nu leverer til anvendere af SRD wireless teknikker på Fyn og i Jylland.

De nye faciliteter kommer til at danne grundstenen i DELTA’s EMC-aktiviteter. Testmulighederne er det objektive måleredskab for EMC-egenskaberne, og kan levere metodisk korrekte og akkrediterede compliance test. DELTA’s rådgivningsteam kan yde sparring i designfasen, så kundernes udviklingsteams kan vælge de bedst mulige designløsninger for hardwaredesign, SRD, og wireless løsninger. DELTA's EMC-klub får naturligvis også i de nye faciliteter adgang til test-selv i et attraktivt EMC-lab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046