23948sdkhjf

23 nye job om ugen: - Det sværeste er at skaffe hænder og hjerner

I sidste uge satte en ny rapport fra Damvad Analytics tal på den danske robotindustri, der årligt omsætter for 18 milliarder kroner, og som ikke mindst skaber masser af jobs.

Hos fynske Inwatec, der producerer højteknologiske maskiner til vaskeribranchen, er medarbejderstaben på bare tre år vokset fra en håndfuld ansatte til 40, mens omsætningen i samme periode er tidoblet. Og den største hurdle for at følge med den stigende efterspørgsel er at finde kvalificeret arbejdskraft. Det skriver fyens.dk.

- Vi har vores største marked i Europa lige nu, men vækster kraftigt i USA, Japan, Kina og resten af Asien og Australien, og inden længe har vi formentlig maskiner på alle kontinenter. Den største udfordring er at sikre, at vi til stadighed har de hænder og hjerner, som vi har brug for til at udvikle og producere, siger stifter og administrerende direktør i Inwatec, Mads Andresen

Dermed er Inwatec et godt billede på den udvikling, den fynske robotklynge har været igennem, og ifølge rapporten fra Damvad Analytics er potentialet endnu større.

25.000 stillinger om seks år

Hvor rapporten peger på, at der i dag er 8500 mennesker beskæftiget i den danske robotbranche, kan det allerede om seks år været vokset til 25.000 stillinger – altså knapt tre gange så mange som i dag.

Overføres de vækstrater til den fynske robotklynge, betyder det 7200 flere robotjob i 2025, og det svarer til, at der i klyngen skabes 23 nye job om ugen.

Det er perspektiver, der ifølge Mads Andresen vil kræve mange nye kloge hoveder og hænder, og han peger på det afgørende i, at der fra lokal- og nationalpolitisk side gøres en indsats for at uddanne flere til branchen.

- Der er stor politisk vilje til at bygge videre på succesen i Odense og i Danmark, og derfor er jeg heller ikke bange for, at vi ikke kan finde den arbejdskraft, siger Mads Andresen, som ifølge fyens.dk forventer, at både omsætning og antallet af ansatte fordobles inden for de kommende år.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141