23948sdkhjf

Roskilde ”chipper” 100.000 festivalgæster

Adgangsarmbåndene på Nordens største musikfestival har i år fået en tilføjelse. En chip, der kan bruges til betaling, og som måske i de kommende år kan hjælpe festivalen med at få et endnu bedre overblik over gæsternes færden på dyrskuepladsen. Det skriver Version2

Festivalens it-chef, Steen Bechmann Henningsen, fortæller, at der er uendeligt mange muligheder på længere sigt, men på årets festival testes kun et begrænset antal af de funktioner, chiparmbåndet kan indeholde.

Kan højne sikkerheden

Selvom samtlige armbånd indeholder en chip, er det op til den enkelte gæst, om man ønsker at koble chippen til sit sit betalingskort gennem en app, så den kan bruges til betaling. Gør man ikke det, ligger chippen ikke inde med nogen personoplysninger.

Festivalens 31.000 frivillige har dog ikke samme valgfrihed. Deres persondata kobles automatisk med chippen, som de skal bruge, når de vil betale med mad- eller drikkebilletter, og når de skal igennem en port med adgangskontrol.

Netop adgangskontrollen er ifølge Steen Bechmann Henningsen en funktion, der kan få stor betydning, og som måske næste år kan findes på hele pladsen.

- Vi laver adgangskontrol, fordi vi godt vil vide, hvor mange mennesker der er i et område, og det gør vi ved at tjekke folk ind og ud af områder. Så ved vi, hvor mange mennesker der er i et område, og det er vigtigt for vores sikkerhedsorganisation, fortæller han til Version2.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093