23948sdkhjf

B&O-formand: To primære grunde til skuffende år

- 2018/19 var et skuffende år for Bang & Olufsen. Vi havde sat os ambitiøse mål, men vi lykkedes ikke med at levere på dem. Det er selvfølgelig meget utilfredsstillende, og det er et alvorligt tilbageslag i forhold til den positive udvikling, vi har set de seneste år.

Sådan sagde bestyrelsesformand Ole Andersen ifølge Børsen, da B&O’s generalforsamling onsdag løb af stablen i Struer. Ifølge flere medier var et usædvanligt stort antal investorer mødt op til årets generalforsamling, og ovenpå et regnskabsår, der har budt på tre nedjusteringer og et fald i overskud på hele 77 procent, ønskede flere sig en forklaring.

Den fik de, da Ole Andersen fortalte de fremmødte, at der var to primære årsager til den skuffende udvikling. Dels har B&O ifølge bestyrelsesformanden haft ”betydelige udfordringer med at gennemføre den nødvendige omstilling af salgs- og distributionsnetværk” og dels lancerede virksomheden færre produkter i regnskabsåret 2018/19, end den tidligere har gjort.

Ifølge Ole Andersen har selskabet undervurderet behovet for at sende nye produkter på gaden, og derfor barsler B&O nu med flere produktlanceringer i indeværende år, især til foråret 2020. Allerede tilbage i marts pegede en række B&O-forhandlere over for Børsen på, at de havde brug for nye produkter for at sparke salget i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094