23948sdkhjf

Plastelev hos stikproducent snupper lærlingepris

Virksomheden Belden Cekan i midtjyske Gjern havde ikke haft en lærlig i årevis. Det blev der lavet om på, da Lone Lund Pedersen fik en elevplads, og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Hun har netop modtaget lærlingeprisen i DI Silkeborg-Viborg.

Det oplyser DI i en pressemeddelelse. 

Lone Lund Pedersen er den første lærling, virksomheden har haft i adskillige år, men hos Belden Cekan A/S i Gjern er man begyndt at tage lærlinge i erkendelse af, at det er nødvendigt at ud-danne sine egne medarbejdere.

Lone Lund Pedersen er udlært i denne måned, og derefter starter den næste lærling i virksomheden.

- Det er vigtigt, at der bliver uddannet flere lærlinge, og med prisen som årets lærling vil vi animere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og flere virksomheder til at tage en lærling. Belden Cekan A/S er vokset de seneste år og har ambitioner om, at det skal fortsætte. Så det er helt oplagt, at virksomheden er med til at uddanne fremtidens medarbejdere, siger formand Peter Stampe fra DI Silkeborg-Viborg

Overblik og reaktionsevne
Belden Cekan A/S, der producerer elektronikstik, har i Lone Lund Pedersen fået en uddannet plastmager, som kan få en lang fremtid i virksomheden.

- Lone Lund Pedersen har udviklet sig til at blive en dygtig medarbejder. Kollegaerne beskriver hende som grundig, systematisk og detaljeorienteret - men også med et overblik og en reaktionsevne, der gør, at hun kan handle hurtigt, når uventede situationer opstår, siger Peter Stampe.

Der er mangel på plastmagere og derfor er det vigtigt, at flere virksomheder gør som Belden Cekan A/S og uddanner flere.

- Plastmagere er efterspurgt i industrien, og der er gode jobmuligheder. En række virksomheder i Plastindustrien giver praktikpladsgaranti til unge EUD-elever, der ønsker at lære plastmagerfaget, siger Peter Stampe.

Fakta om lærlingeprisen

  • DI Silkeborg-Viborgs Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.
  • Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s ca. 350 medlemsvirksomheder i Silkeborg Kommune og Viborg Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093