23948sdkhjf

Underleverandør reddede brandramt printpladeproducent

Nytårsnat landede en nødraket på taget hos Pri-Dana i Hedensted, og kort efter stod printpladeproducentens galvaniske afdeling i flammer. I dag, små ni måneder efter branden, kan man snart se en ende på genetableringen af de 1000 kvadratmeter og syv berørte produktionslinjer. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

For administrerende direktør Henrik Sørensen bliver det en nytårsaften, han sent glemmer. Til avisen fortæller han, at alarmen gik få minutter før midnat, og klokken fem om morgenen var branden under kontrol. Snart efter stod det klart, at Pri-danas galvaniske afdeling, hvor 95 procent af alle virksomhedens produkter skal igennem, var totalskadet, og for Henrik Sørensen stod det klart, at der måtte reageres hurtigt.

3. januar havde Pri-dana fået en aftale med en betroet underleverandør på plads, og lige siden har en bil to gange ugentligt transporteret to til tre paller til Küssnacht i Schweiz, hvor Hofstetter PCB AG har stået for pletteringen, mens faciliteterne i Hedensted er blevet genopbygget.

Kunne næsten ikke have ramt hårdere
Henrik Sørensen fortæller, at Pri-dana på den måde har været i stand til at holde forsinkelserne på et minimum, men på grund af transporttiden har virksomheden i perioden været ude af stand til at tilbyde hasteleverancer, hvilket ellers har været af væsentlig betydning for den midtjyske printpladeproducent. Alligevel mener direktøren, at det kunne være gået meget værre.

- Ved afslutningen på 2018 oplevede vi massiv vækst og tilgang af nye kunder, og vi så gode muligheder for at øge vores forretning og ikke mindst vores bundlinje. Så nødraketten kunne næsten ikke have ramt os hårdere. På grund af gode relationer og stor opbakning fra vores faste kunder har vi trods de voldsomme udfordringer været i stand til at fastholde en relativ pæn omsætning. Det har været hårdt arbejde, men jeg er stolt over, at vi på denne måde er lykkedes med at komme igennem de vanskeligheder, som branden kastede os ud i. Der er ingen tvivl om, at branden kunne have lukket vores virksomhed, fortæller Henrik Sørensen til Aarhus Stiftstidende.

I sidste måned kunne Pri-dana genåbne den første af de syv berørte produktionslinjer, mens den næste åbner denne måned. Henrik Sørensen forventer, at man er tilbage med produktion på alle syv linjer ved årets udgang, mens håbet er, at man i januar atter er i fulde omdrejninger. Direktøren vurderer, at de samlede skader efter branden måske løber op i 60-70 millioner kroner.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14