23948sdkhjf

Demant: Hackerangreb sender ambitiøs vækstplan i skraldespanden

Efter hackerangrebet i starten af september har Demant været i nødberedskab. Omkostningerne lander i omegnen af en halv milliard, og høreapparatsproducenten har midlertidigt måttet skrotte sine ambitiøse vækstplaner. Det skriver Ritzau/Finans ifølge NPInvestor.

Det var ellers planen, at størstedelen af den vækst, Demant oprindeligt havde lagt op til, skulle sikres i andet halvår, men på grund af angrebet har selskabet måttet nedjustere markant. Hvor forventningerne til årets driftsresultat (EBIT) før lå på 2,65 - 2,85 milliarder, lander de nu i stedet på 2,0 – 2,3 milliarder kroner.

  - Vi er meget tæt på at være færdige med it-genopretningen. Det, der påvirker forretningen mest på mellemlang sigt, er, at vi meget hurtigt måtte gå i gang med at beskytte og servicere vores eksisterende kunder i stedet for at fokusere på at vinde markedsandele, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

- Den meget ambitiøse vækst- og ekspansionsplan, som vi havde, har vi simpelt hen ikke kunnet gennemføre, uddyber han.

Søren Nielsen glæder sig over, at organisationen hos Demant med en meget hurtig reaktion på angrebet har fået begrænset skadernes omfang. Selskabet har desuden arbejdet på højtryk for fortsat at kunne servicere sine kunder rundt om i verden, og direktøren regner derfor ikke med, at Demant vil miste en større portion kunder som følge af angrebet. Han understreger, at der har været tale om en relativt kort periode, og at man hos Demant har oplevet stor forståelse og sympati fra kunderne, som fortsat gerne vil handle med den danske høreapparatsproducent.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08