23948sdkhjf

Direktør: Hjerneimplantater er ikke noget, man bare lige sælger

Et implantat, der skal opereres ved hjernen er ikke noget, man bare lige sælger.

Men nu har medtech-virksomheden Uneeg Medical fået hul på det danske marked og fået afsat et par implantater til Sjællands Universitetshospital.

Dermed har virksomheden lukket handlen med deres første danske kunde. Det fortæller direktør Torben Sandgren til Electronic Supply.

- Vi har fået solgt et par stykker, der er blevet opereret ind i patienter. Så nu er vi i gang, siger direktøren og afslører, at det er et stort stykke arbejde at sælge en helt ny teknologi .

- Salg kræver i dette tilfælde en del tid hos modtageren. Vi har at gøre med en kunde, der skal finde penge i et budget, kirurgerne skal klædes på til en ny type indgreb, og markedet skal forstå værdien af implantatet, siger Torben Sandgren.

Et helt nyt produkt
Uneeg Medical har udviklet et elektronisk device på størrelse med en to-krone, der opereres ind lige under huden bag øret, hos patienter der lider af epilepsi.

Her kan implantatet måle hjernebølgernes aktivitet og dermed registrere data om frekvens og styrke på de epileptiske anfald, så patienten kan medicineres mest optimalt.

Og at produktet er helt nyt har også givet en salgsmæssig udfordring, siger Torben Sandgren.

- Det er ikke et nyt høreapparat eller et andet produkt, der findes versioner af i forvejen. Det er helt nyt, så kunderne skal også lige lære, at det findes og derfra finde ud af, hvordan de skal bruge det, og hvad de kan få ud af det, siger Torben Sandgren.

Et spændende 2020
Den danske medtech-virksomhed blev grundlagt for 12 år siden og har været igennem stadiet fra innovationsvirksomhed til nu at sælge kommercielt.

Der er allerede solgt omkring 10 implantater til England, og nu er turen kommet til Danmark – godt hjulpet på vej af spritny forskning, der giver implantaterne særdeles god medvind i ryggen.

- Forskningsresultaterne har betydet, at vi har fået henvendelser fra flere steder Nordeuropa, der vil høre mere om implantatet. Det er altid spændende, men vi ved også, at budgetterne allerede er lukket for manges vedkommende. Men vi forventer, at der kommer til at ske spændende ting i 2020, siger Torben Sandgren.

Det viser forskningen

Hjerneforsker Troels W. Kjær står bag studiet, der viser, at der er stor forskel på rapporteringen af anfald henholdsvis når patienten selv registerer dem, og når data kommer fra implantatet.

Det kan have betydning for, hvor godt patienten kan medicineres, siger forskeren bag studiet.

- Manglende objektiv viden kan betyde, at medicineringen ikke doseres optimalt og anfaldene dermed ikke kan holdes nede. Det kan medføre nedsat hukommelse og en løbende forringelse af kognitive funktioner som følge af gentagne anfald. Og i værste fald kan anfaldene have et dødeligt udfald, konkluderer Professor Troels W. Kjær. Omvendt vil overbehandling medføre unødvendige bivirkninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11