23948sdkhjf

Mere salg i Made in Denmark: Dansk højtalerproducent flytter hjem

Der er bedre forretning i at producere i Danmark og sælge til resten af verden. Det er en af årsagerne til, at producenten af soundbars til fjernsynslyd Steenssen rykker produktionen fra Kina og til Struer inden for nærmeste fremtid.

Læs også: Corona rammer jysk højtalerproducent: Nu forventer de underskud

Det fortæller stifter og direktør for Steenssen Frederick Rickmann.

- Vores agent i Japan sagde, at han ville kunne tage 50 procent mere for varerne, hvis der på produktet sad en sticker med ordlyden ”Made in Denmark”. Der er en anden troværdighed omkring produkter, der er produceret i Europa, som den voksende middelklasse i Kina efterspørger, siger Frederick Rickmann.

Slutregnskabet er ikke dyrere
En del af troværdigheden handler om valget af materialer. Steenssen producerer deres højtalere i stål, træ, gummi og aluminium af hensyn til akustikken, og det klinger bare ikke så godt i plastik.

- I Made in Denmark brandet ligger der også en forståelse af, at materialerne er rene, af god kvalitet og skaffet på en forsvarlig måde. Og det vil ikke alene Kina og Asien men hele verden gerne betale for, siger Frederick Rickmann.

Læs også: DALI-direktør: Kina er på vej op, Europa rammer bunden om nogle uger

Selvfølgelig er det dyrere at producere i Danmark. Men der spares også nogle omkostninger ved at fragte råvarer fra Europa til Kina, fortæller direktøren.

Og hvis agenterne kan sælge til 50 procent mere end i dag, så ender regnestykket med at gå op.

- Vi sparer tid ved at have produktionen og varerne tættere på hinanden. Slutregnskabet ender ikke med at blive så meget dyrere end produktionen i Kina, og så kan vi hente lidt på merprisen, siger direktøren.

Fleksibel produktion
I løbet af et par måneder trækker Rickmann produktionen af Steenssens soundbars ud af Kina for at lægge virksomheden helt på dansk jord. De er blevet en del af Sound Hub Denmark i Struer, der også omfatter andre lydproducenter og teknologivirksomheder, der tidligere leverede til B&O.

Læs også: DALI-direktør: Vi prøver at undgå panik

- Det er en anden fordel ved at rykke til Danmark. Der er en forståelse for vores produktion, hvor vi har brug for en fleksibilitet i produktet. Vores underleverandør i Kina stillede mere og mere om til masseproduktion, og det passede ikke ind i vores produkter, siger direktøren og fortsætter:

- De højtalere vi sælger i Holland er ikke magen til dem, vi sælger i Tyskland. Så vi har behov for at producere i mindre serier for at bevare fleksibiliteten mellem produktserierne. Og det er blevet for svært i Kina, siger han.

Hurtigst muligt
Der er ikke sat eksakt dato på, hvornår flytningen finder sted, men arbejdet er i gang og direktøren forventer, at alt er flyttet ’inden for et par måneder’.

- Vi er en virksomhed der er i fuld gang, så vi er nødt til at rykke hurtigt, så vi kan fortsætte produktionen uden alt for mange stop, siger han. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125