23948sdkhjf

UV-skab har vind i sejlene: Sommerlanceringen er rykket til nu

Et UV-skab, der egentligt var tiltænkt desinfektions af hjemmeplejens tablets og laptops med UV-lys, har fået bredt fat i hele Danmark i den aktuelle corona-situation.

UV-belysningen kan slå virus og bakterier ihjel på overflader på et par minutter, og det har givet travlhed hos virksomheden i Vejle.

- Vi gik efter en lancering efter sommerferien, og havde planlagt at vise UV-skabet frem på en masse messer her i foråret og tage temperaturen på interessen. Nu er messerne så aflyst, og vi kan mærke en voldsom interesse på grund af corona, så vi går ud med produktet nu i stedet for at vente til efter sommeren, siger direktør i firmaet GoCharge Ulrik Lindkvist, der står bag UV-skabet.

Har lånt showroom ud
GoCharge har oplevet en sand storm af henvendelser og et lager, der følgeligt er helt tomt. Virksomheden har derfor lånt hele deres showroom ud til en skole i Herning, hvor børn helt ned i 1. klasse let betjener standeren selv.

- Skolen i Herning har de fire skabe, vi havde stående i vores showroom, og vi er i dialog med flere kommuner om at få skabe ud på deres skoler. Vi ser frem til nye leverancer i maj måned og derfra cirka en gang om ugen i hele juni måned, siger direktør i firmaet GoCharge Ulrik Lindkvist, der står bag UV-skabet.

Han fortsætter:

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at efterspørgslen gør, at vi ikke kan levere til alle her og nu. Men vi skal nok være klar, og vi ved, at der også bliver et behov for skabe efter sommerferien, når mange af de store elever skal tilbage. Og vi behøver ikke holde sommerferie her i firmaet, siger Ulrik Lindkvist.

UV bliver standard
GoCharge har indtil sidste år beskæftiget sig med ladestationer med ren opladerfunktion til computere, tablets, telefoner med mere. Men i 2019 opstod ideen om at udvikle et skab, der kombinerer mulighed for opladning og opbevaring med UV-bekæmpelse af virus og bakterier.

- Jeg kender ansatte i hjemmeplejen, og vi talte om, at de kunne have brug for en desinficerende løsning til de tablets, de har med ude i borgernes hjem. Både for at beskytte de ansatte mod bakterier, men i den grad også borgerne. Og så opstod ideen ud fra det, siger Ulrik Lindkvist.

Som sagt, så gjort og på en messe i Bella Center i starten af marts blev skabet med UV-belysningen vist frem.

- Det var inden, det gik helt amok i ny coronavirus, og alt blev lukket. Men jeg må sige, at vi siden da har oplevet ret overvældende interesse, især fra skoler der nu er begyndt at åbne igen og har fået nye retningslinjer for rengøring af blandt andet bøger, computere og tablets, siger Ulrik Lindkvist.

Der er heller ingen tvivl om, at UV-belysningen er kommet for at blive i GoCharges produkter.

- Det bliver standard i vores produkter fremover. Når kampen mod covid-19 er overstået, så tror vi, at der kommer nye protokoller for, hvordan man skal omgås ting i forhold til hygiejne. Og det gælder ikke kun offentlige institutioner, det bliver også udbredt i virksomheder og på kontorer, hvor der bliver øget opmærksomhed på at rengøre keyboards og mus med jævne mellemrum, siger Ulrik Lindkvist.

GoCharge

  • Stiftet i Vejle i 2017.
  • Får produceret ladestationer efter eget design i flere dele af Asien.
  • Planlagde introduktionen af UVC-skabe et år før den nye coronavirus brød ud.
  • Tilbyder ladeskabe til sundhedssektoren, uddannelsessektoren, industrien og offentlige installationer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094