23948sdkhjf

Høreapparat-gigant optager corona-lån for trecifret millionbeløb

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) og den danske høreapparat-virksomhed Demant A/S har underskrevet en ny toårig låneaftale på 60 millioner euro, svarende til knap 447 millioner kroner.

Læs også: Seritronic-direktør: Vi har skærpet corona-opmærksomheden igen

Aftalen er en del af en ordning, hvor banken tilbyder lån til virksomheder, der beskæftiger sig med sundhedsløsninger, der samtidig er ramt af corona-epidemiens konsekvenser.

Demant-gruppen udvikler høreapparater, høreimplantater, diagnostik og intelligente lydløsninger. Virksomheden blev påvirket af covid-19, som har haft en hidtil uset negativ indflydelse på markedet for høreapparat produkter.

- Som opfordret til af vores ejere, tilbyder NIB lån til virksomheder i vores medlemsregion for at hjælpe dem med at bygge bro over den økonomiske virkning af COVID-19-pandemien. Lånet sigter mod at støtte Demant i at sikre tilstrækkelig finansiering til at klare de udfordrende markedsforhold inden for høreapparat produkter, siger Henrik Normann, NIBs præsident og administrerende direktør.

Halv omsætning

I juni måned kom det frem, at Demant kørte på en runrate på 50-60 procent af den forventede omsætning på grund af coronaens effekt på markedet for høreapparater. Og selvom det er lavt var det noget bedre end situationen i maj måned, hvor tallet var 30 procent.

Læs også: Ny amerikansk aftale: Fynsk desinfektions-robot flytter på hotel

Hvor længe der er afmatning på markedet, har Demant svært ved at spå om. 

- Vi er stadig af den opfattelse, at vi vil se en ophobet efterspørgsel efter høresundhedsprodukter og -tjenesteydelser materialisere sig, og den kan meget vel fortsætte ind i 2021, men der er fortsat usikkerhed om både timingen og omfanget heraf, fremgår det af selskabsmeddelelsen underskrevet af koncernchef og administrerende direktør Søren Nielsen.

Om Demant

Demant A/S producerer høreapparater, diagnostiske instrumenter, høreimplantater og lydløsninger inden for områder som virksomhedskommunikation og spil.

Ved udgangen af ​​2019 havde Demant 15.834 ansatte globalt.

Om Den Nordiske Investeringsbank (NIB)

NIB er et internationalt finansieringsinstitut, som ejes af otte medlemslande: Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige. Banken finansierer private og offentlige investeringsprojekter i og uden for medlemslandene.

NIB har den højest mulige kreditvurdering, AAA/Aaa, hos de førende kreditvurderingsinstitutter Standard & Poor’s og Moody’s.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125