23948sdkhjf

Rider på corona: Robotdirektør ser ind i det bedste år nogensinde

Blue Ocean Robotics er en af de virksomheder, der i den grad høster frugterne af et stigende fokus på virusdrab og øget hygiejne.

Firmaet står bag spin out selskabet UVD Robots, der udvikler og sælger Beam-robotten, der kan desinficere blandt andet hospitalsmiljøer ved hjælp af UV-lys.

Og den opfindelse skæpper godt i kassen i årsregnskabet, fortæller administrerende direktør i Blue Ocean Robotics Claus Risager til Børsen.

Overfor mediet kalder han det ”…vores bedste år nogen sinde – uden sammenligning”.

- Den (Beam-robotten, red) er jo til for at forhindre smittespredning med virus og bakterier, så det er klart, at den er gået helt amok i forbindelse med corona, siger Claus Risager til Børsen.

Salget ganget med 12

I april måned var der allerede så godt gang i salget af Beam, at UVD Robots måtte opjustere forventninger til årets salg og omsætning.

- Siden robotten kom på markedet har vi haft en årlig vækst på 400 procent. Derfor forventede vi også en 400 procents stigning i salget i dette år, men i løbet af de første tre måneder af 2020 har vi måtte hæve forventningerne, så de er er to til tre gange højere, hvilket også resulterer i en højere forventet vækst, lyder det den gang i en mail til Electronic Supply fra UVD Robots' ledelse.

Samtidig fortalte Claus Risager, at Beam-robottens salgskurve eksploderede allerede tilbage i marts, og at der var tale om en 12 dobling af salget. 

Beam robotten forhandles i 70 lande blandt andet Taiwan, Sydkorea, Japan, Italien, Spanien og Brasilien. 

Kilde: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/c...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093