23948sdkhjf

Chemometec med rekordhøjt resultat: Ny celletæller bidrager til vækst

Producenten af celletællingsapparater Chemometec med base i Allerød lander et bragende godt resultat for 2019/2020.

Læs også: Chemometec går efter tre-cifret million-overskud

Omsætningen steg med 22 procent fra 175,5 millioner kroner året før til 214,5 millioner kroner. En vækst, der er væsentligt højere end den estimerede globale markedsvækst på 5-7 procent.

Driftsresultatet steg fra 64,9 millioner kroner i 2018/2019 til 92,6 millioner kroner svarende til en stigning på 43 procent. 

- 2019/20 var endnu et godt år for ChemoMetec, selvom udbruddet af Covid-19 påvirkede den sidste del af regnskabsåret. Vi har holdt momentum på tværs af organisationen, og vi ser fortsat attraktive vækstmuligheder inden for vores forskellige forretningsområder, siger administrerende direktør Steen Søndergaard. 

Bedre end ventet

Både resultat og omsætning er bedre end ventet.

Læs også: Corona får Chemometec til at opjustere

Chemometec valgte i maj-måned at opjustere forventningerne til driftsresultatet, så det i stedet hed 82-90 millioner kroner for 2019/2020. De første udmeldinger lå i niveauet 77-83 millioner kroner. 

Omsætningen blev dog ikke opjusteret i samme forbindelse, men virksomheden valgte at fastholde forventninger i lejet 205-2013 millioner kroner. 

Forventningerne til regnskabsåret er altså blevet indfriet. 

Covid-19-restriktioner

I den sidste del af regnskabsåret var ChemoMetec dog negativt påvirket af udbruddet af Covid-19 og de restriktioner, der efterfølgende blev indført på de enkelte markeder. 

Læs også: Ny direktørs første regnskab: Chemometec høster tocifret vækst på top og bund

En stor del af de laboratorier, hvor ChemoMetecs instrumenter anvendes, blev lukket ned, hvorfor en række ordrer blev udskudt eller annulleret.

Selvom der er åbnet op for laboratorierne igen, så spøger Covid-19 stadig. 

- Vores salgs- og markedsføringsarbejde er fortsat påvirket af Covid-19 situationen, ligesom kunderne generelt er påvirket af usikkerheden omkring den fremtidige udvikling i relation til Covid-19, skriver Chemometec i meddelelsen. 

Cellebaseret terapi driver værket

Ligesom i de foregående regnskabsår er væksten i omsætningen primært drevet af en væsentlig stigning i salget på det amerikanske marked inden for området cellebaseret terapi, herunder specielt cellebaseret immunterapi. 

Læs også: Aktive markeder giver tocifret vækst i Allerød

- Væksten er dog i øjeblikket på et lavere niveau end tidligere, da vi midlertidigt er inde i en fase, hvor der ikke godkendes væsentlige nye behandlingsmetoder, ligesom også denne del af markedet er påvirket af nedlukningen af mange laboratorier i forbindelse med udbruddet af Covid-19, skriver Chemometec.

Chemometec forventer dog, at der vil være betydelig vækst inden for dette område i de kommende år.

Vellykket lancering

Efter omkring tre års udviklingsarbejde blev ChemoMetecs nyeste analyseinstrument NC-202 lanceret i september 2019. Det nye instrument skal være med til at understøtte væksten inden for ChemoMetecs vigtigste område, nemlig LCF (Life science research, Cellebaseret terapi og Farmaceutisk proces- og produktionskontrol).

-  I løbet af året har vi haft stort fokus på lanceringen af vores nye celletæller NC-202, som er efterfølgeren til ChemoMetecs mest solgte celletællingsinstrument – og markedet har taget godt imod det nye produkt, siger Steen Søndergaard. 

Chemometec forventer, at NC-202, og også det kommende nye analyseinstrument XcytoMatic, vil kunne bane vej for, at ChemoMetec kan bevæge sig ind på nye områder, herunder bioprocessing, som blandt andet omfatter produktion af antistoffer og biologiske lægemidler. 

Bioprocessing er et eksisterende område, hvor ChemoMetec ikke er særlig meget til stede i dag, men som er både stort og lukrativt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093