23948sdkhjf

Tronex fordobler bundlinjen: Vi var både fleksible og heldige

Det netop offentliggjorte regnskab for EMS-virksomheden Tronex er positiv læsning. For corona-krisen, der ramte i den sidste del af regnskabsåret, fik ikke negativ indvirkning på tallene.

Den blev ikke alene medvirkende til en øget omsætning, men også en lagerbinding, der blev øget med 50 pct.

- Før corona havde vi til tider problemer med at skaffe komponenter til vores produktion. Da krisen så ramte, var der mange andre, der stoppede med aftage komponenter, hvilket vi var hurtige til at udnytte. Dermed fik vi fyldt vores lager, og derfor kunne vi levere på vores ordrebeholdning, fortæller Stig Nielsen, CEO og stifter af Tronex A/S, til Electronic Supply.

- Og samtidig ville mange kunder gerne sikre forsyningskæden, og det gav os mange nye ordrer. Så man kan sige, at vi både var dygtige og heldige i og med, at mange industrielle kunder først blev ramt senere. De kunne nå at sadle om. Og så var der også en del kunder der fik en upside, som de ikke havde regnet med. For eksempel var der flere ordrer som skulle bruges til opbygning af respiratorer, forklarer Stig Nielsen.

-Ydermere var der nogle, ikke ubetydelige, ordrer, som blev flyttet fra sidste år til levering i år. Enden på det hele blev, at vi satte omsætningsrekord. Ikke mindst via af vores produktion i Thailand, siger Stig Nielsen.

Ser lyst på fremtiden
Tronex A/S har i den seneste tid investeret heftigt på de indre linjer. Både med et nyt ERP-system, nye lager-robotter og yderligere automation i produktionen, heriblandt to nye Yamaha Pick-Place linjer, 3D AOI og X-ray counter. Og med en forestående implementeringsfase vil en forventet omsætnings-stabilisering egentlig passe fint hos Tronex A/S, lyder det fra direktøren.

- Vores forventning til indeværende regnskabsår er positiv. Men vi kommer nok til at lande lidt under dette års rekord, da vi også forventer en afmatning i ordretilgangen. Til gengæld vil vores investering på lang sigt sikre højere kvalitet, mere fleksibilitet og øget leveringssikkerhed, siger Stig Nielsen.

Blandt Tronex kunder findes ledende teknologi-leverandører af medicinsk udstyr, industrielt måleudstyr, energi- og miljøsystemer, video-overvågning, sport, samt automotive applikationer. 

Tronex A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 24,6 19,2
Resultat af primær drift 7,6 3,4
Resultat før skat 7,3 3,2
Årets resultat 5,7 2,5
Balancesum 53,1 39,4
Egenkapital 20,9 15,2
Antal ansatte 32 32
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078