23948sdkhjf

Vestas vil investere i grønne start-up-virksomheder

Vindmølleproducenten lancerer nu et nyt investeringsprogram; Vestas Ventures.

Formålet er at investere i virksomheder inden for vedvarende energi på et tidligt stadie i virksomhedens udvikling. Det skriver Vestas i en pressemeddelelse.

Virksomhederne skal være inden for teknologier som energilagring og netfleksibilitetsløsninger, Power to X, vindenergiteknologi og bæredygtige og avancerede materialer.

- Med Vestas Ventures sigter vi mod start-up-virksomheder, der kan accelerere udrulningen af vedvarende energi og mod at finde partnere med et fælles mål, og som passer strategisk til at understøtte Vestas’ rolle i energiomstillingen, siger Bo Svoldgaard, senior vice president og head of innovation and concepts hos Vestas.

- Vi vil kombinere Vestas’ 40 års historie som pionerer inden for vedvarende energi med verdensklasse start-ups og hjælpe med at bygge løsninger, der vil skabe fremtidens energisystemer. Vi er trådt ind i et nyt årti med transformation, og farten på energiomstillingen kræver nye partnerskaber og målrettede innovationsindsatser, siger Thomas Alsbjerg, group senior vice president og head of corporate strategy.

Vestas Ventures kigger lige nu på potentielle investeringer og partnerskaber. Det inkluderer blandt andet Vestas investering i den svenske batteriproducent Northvolt, som man investerede i i 2017.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125