23948sdkhjf

Tidligere direktør for Alpha-elektronik: Det er en rigtig ærgerlig fornemmelse

Det var en rigtig ærgerlig fornemmelse, der ramte Kim Engmark.

Torsdag eftermiddag i sidste uge fik han beskeden om, at han pr dags dato skulle fratræde sin stilling som direktør for EMS-virksomheden Alpha-elektronik A/S i Næstved.

Det fortæller han i dette interview med Electronic Supply.

Det føltes både som et lyn fra en klar himmel, men på samme tid, så havde han også set det komme. Alpha-elektronik skal i en ny retning, og en ny direktør skal være med til at sætte kursen.

- Da jeg fik beskeden om at komme til mødet, så jeg den komme, men derfor er det jo stadig en rigtig ærgerlig fornemmelse, siger Kim Engmark, der har stået i spidsen for Alpha-elektronik siden 2015.

Han følte ikke selv, at den mission, han var på, var fuldført. Men det er jo op til bestyrelsen at sætte holdet, lyder det fra den tidligere direktør.

- Sådan er spillereglerne jo, siger Kim Engmark, der dog, selvom han tager opsigelsen med oprejst pande, kan mærke, at særligt en ting nager ham.

Både på grund af den aktuelle coronasituation og på grund af de generelle vilkår, når man bliver gået og fritstillet som direktør, så var der ikke rigtig tid til at sige farvel til medarbejderne.

- Jeg synes jo, at Alpha-elektronik er en rigtig god virksomhed, og det ærgrer mig, at jeg ikke har haft lejlighed til at gå den sidste runde på fabrikken og sige tak for kampen og farvel til medarbejderne, fortæller den 59-årige nu tidligere direktør.

- Det er jo en virksomhed, hvor man er tæt på hinanden. Der er virkelig nogle dygtige og engagerede medarbejdere. Så man kan sige, at det en af ulemperne ved direktørjobbet, at man risikerer at ryge ud af døren og være væk med det samme, siger han.

Klar til nye udfordringer

Står det Kim Engmark, så kommer der ikke til at gå længe, før han er videre et nyt sted.

- Som noget af det første, faktisk allerede i bilen på vej hjem, så aktiverede jeg mit netværk. Jeg er ikke typen, der lige skal tage en pause og se tiden an, så jeg handler, fortæller Kim Engmark, der torsdag eftermiddag blev fritstillet fra Alpha-Elektronik uden konkurrenceklausul. 

- Jeg har talt med forskellige i elektronik-industrien, uden at blive for specifik, for på den måde at så et par frø med det samme, siger Kim Engmark, der dog ikke umiddelbart ser sig begrænset af en bestemt branche.

Han søger blot en spændende virksomhed, hvor han kan sætte sine kompetencer inden for teknisk salg, ledelse og markedsføring i spil.

Kim Engmark kan både se sig selv i større virksomheder, men han har også prøvet at være med til at bygge virksomheder op fra bunden. Det kunne han også se sig selv gøre igen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109