23948sdkhjf

Necas lander rekordordre

En rekordstor ordre fra Agusta Westland betyder, at Støvring-virksomheden kan se frem til at opruste med et tocifret antal medarbejdere.
Necas i Støvring høster nu frugterne af virksomhedens målrettede arbejde på at komme ind i rumfarts- og forsvarsindustrien.

Således har Necas netop landet en ordre fra britiske-italienske Agusta Westland, som bejler til at skulle levere nye helikoptere til det danske forsvar for flere milliarder kroner.

- Det er den største begivenhed til dato, siger administrerende direktør Ib Gosmer til DR/P4 Nordjylland om ordren.

Reglerne på området er nemlig sådan, at Agusta Westland forpligter sig til at sætte kontraordrer i Danmark for en vis procentdel af den samlede ordre.

Forventer et tocifret antal medarbejdere
Opgaven til Necas er, at virksomheden skal udvikle en såkaldt Nano Reader, der kan sendes med ubemandede fly ind i kampzoner. Her kan scanneren blandt andet tjekke luften for giftstoffer.

Og med både udvikling og produktion i Støvring, er det nærliggende, at ordren vil medføre en oprustning på medarbejdersiden.

- Det er svært at sætte et nøjagtigt tal på, men det bliver et tocifret antal medarbejdere, ellers bliver det ikke nogen succes for os, siger direktøren.

Læs mere om Necas her:
Sådan blev Necas en del af rumfartsindustrien
Necas forventer flere CERN-ordrer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094