23948sdkhjf

GPV fastholder milliardmålsætning - udelukker ikke opkøb

Retningen mod målsætningen om at nå fire milliarder i omsætning i 2023 gælder fortsat.

Det fortæller Bo Lybæk, CEO for GPV til Electronic Supply

Danmarks største EMS-virksomhed, GPV, satte omsætningsrekord i 2020 og realiserede en omsætning på 2,89 milliarder kroner mod 2,86 forrige år. 

Forventningerne til 2021, indregnet alle forbehold for corona-situationen, er dog lidt lavere. I år regner man med at nå 2,7 milliarder kroner.

I vækstplanen "Winning our Future" har GPV sat sig som mål, at nå fire milliarder i omsætning i 2023. Og selvom 2020 blev bedre en forrige år, så blev det ikke et ret stort skridt fremad.

- Det er ikke nødvendigvis afgørende, at vi lige nøjagtig når over fire milliarder i omsætning i 2023, men det er vigtigt for mig, at retningen er rigtig. Og selvfølgelig har og vil corona forstyrre vores vækstplan, men den overordnede strategi, Winning our Future, er fortsat den samme, forklarer Bo Lybæk. 

2020 blev jo så ikke det store skridt fremad på vejen mod de 4 fire milliarder. Hvor skal i finde væksten i de kommende år?

- Ja, hvis 2021 lander som vi forventer på omtrent 2,7 milliarder kroner, så bliver det selvfølgelig sværere at nå den målsætning. Men vi holder fast, og som sagt, så er det vigtigste, at vi har retningen, siger Bo Lybæk.

Fortsat muligheder for vækst

Sidste gang GPV tog et markant spring fremad på omfanget af forretningen var i 2018, hvor man opkøbte den schweiziske EMS-virksomhed CCS Group. Her tilføjede man omkring 1,4 milliarder kroner til omsætningen.

Derfor er det jo nærliggende at spørge, om det, der skal redde 2023-målsætningen hjem for GPV, er nye opkøb.

Er det det?

- Det kan jeg selvfølgelig ikke kommentere på, før der er noget reelt at fortælle, siger Bo Lybæk. GPV er en del af det børsnoterede danske industri-konglomerat Schouw & Co. og der kan ikke på den måde gives guidance.

- Men opkøb er jo overordnet set en vej til at skabe et større og mere slagkraftigt GPV, men vi har fortsat rigtig gode muligheder og veje til at skabe vækst i den nuværende forretning, fortæller Bo Lybæk.

I løbet af 2021 foventer man eksempelvis igen  at sætte gang i udbygningerne på fabrikkerne i både Thailand og på Sri Lanka. De blev i 2020 sat på pause på grund af corona-situationen.

GPV International er fortsat blandt de ti største EMS-virksomheder i Europa og beskæftiger i omegnen af 3600 medarbejdere fordelt på landene Danmark, Tyskland, Østrig, Slovakiet, Schweiz, Mexico, Kina, Hong Kong, Thailand og Sri Lanka.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109