23948sdkhjf

BB Electronics-topchef: Vi står godt og kommer stærkt igen

Sidste år blev en uventet skuffelse for en af landets største EMS-virksomheder. BB Electronics tabte terræn og gik tilbage på både top og bund.

Regnskabet for 2020 skal naturligvis bekendtgøres, men derefter så skal det arkiveres, og vi skal videre, for fremtiden ser lys ud, fortæller Carsten Christensen, CEO for BB Electronics i et interview med Electronic Supply.

- 2020 var et svært år for os, som vi nu har lagt bag os. Vi er ikke kommet ud med røde tal, så det eneste rigtige at gøre nu, er at se fremad – vi kan alligevel ikke gøre noget ved fortiden, siger Carsten Christensen, der ovenpå en årrække med vækst og positiv udvikling måtte konstatere, at virkningen af corona-pandemien blev en omsætningsnedgang på omkring 50 millioner kroner og en halvering af bundlinjen.

- Vi har vækstet igennem en årrække, og man vil jo selvfølgelig gerne holde den positive trend og følge en kurve opad. Vi havde bestemt ikke set, at vi skulle have sådan et ophold her i 2020. Det var der jo nok ikke nogen, der havde forudset, siger Carsten Christensen.

Omsætningen tilbage på sporet

Årsagen til nedgangen på omsætningen skal findes i et faldende behov hos et bredt udsnit af kunderne hos BB Electronics. 

- Vores kunder har generelt ligget lidt lavere i deres behov, og det er klart, at vi ikke kan eller vil tvinge vores kunder til at aftage varer, som de ikke har brug for. Vi har ikke tabt kunder som sådan, men der har bare været et vigende aftræk over hele linjen, forklarer Carsten Christensen.

- Men behovet kan vi så se vender stærkt tilbage her i 2021, så derfor melder vi også klart ud ud og fortæller, at vi kommer til at levere bedre end i 2020. Også bedre end i 2019, siger topchefen.

I 2019 omsatte BB Electronics for 717 millioner kroner. I 2020 var omsætningen 665 millioner kroner. 

- Vi har en større ordreindgang nu, og så har jeg indtryk af, at en del kunder har kigget ind i deres leverandørportefølje og overvejet om man skulle lave en konsolidering hos færre leverandører. Og det tror jeg, at BB Electronics kommer til at få gavn af i 2021.

Tog slaget med åben pande

På bundlinjen kunne BB Electronics notere en halvering af resultatet fra 30 millioner kroner i 2019 til 15 millioner i 2020.

- Det skal ses som en konsekvens af nedlukningen på fabrikken i Kina i forbindelse med vores flytning, som skete i selvsamme uge som Kina lukkede ned på grund af pandemien, fortæller Carsten Christensen.

- Resultatsiden er direkte afledt af udskydelsen af vores fabrik i Kina. Da vi endelig kom i gang, så blev det med væsentligt øgede omkostninger, og vi måtte accelerere opstarten, så det ikke kom til at gå ud over kunderne. Dertil kommer ekstra omkostninger ved projektering og opstart af udbygningen af fabrikken i Tjekkiet. Det var forventet, men når vi kigger på bundlinjen, så ser det jo skidt ud, siger Carsten Christensen, der valgte at tage slaget med åben pande i stedet for at forsøge at spare sig til et bedre resultat.

- Vi kunne have reduceret vores omkostninger ved at skære ned i staben, men det valgte vi ikke at gøre, da vi vidste, at der skal gang i nogle store projekter i 2021. Og nu er vi på plads både Kina og i Tjekkiet, så nu står vi rigtig stærkt til et spændende år. Det ser lovende ud, siger Carsten Christensen.

Læs mere om: ems
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079