23948sdkhjf

To danske branchenavne på Forbes 30 under 30

Hvert år udgiver det amerikanske erhvervsmagasin, Forbes, en liste over unge fremadstormende erhvervsfolk. 30 under 30 - Manufacturing & Industry Europe, hedder den.

På den seneste liste finder man to danske navne: Simon Klint Bergh og Ehsanullah Ekhlas.

29-årige Simon Klint Bergh er medstifter af robotvirksomheden COBOD. Byggerobotten, der principielt fungerer som en 3D printer, opførte i 2017 for rullende kameraer Europas første 3D-printede bygning, The BOD i Nordhavn i København.

Siden er det gået stærkt for virksomheden, hvis printere står bag blandt andet verdens første 3D-printede beton vindmølletårn sammen med GE Renewables, samt Europas første 3D-printede to- og treetagers bygninger, Indiens første 3D-printede toetagers bygning og de første 3D-printede bygninger i Afrika.

Med udgangen af 2020 var der 20 medarbejdere og en lille million på bundlinjen.

Femdoblede omsætningen 

Ehsanullah Ekhlas, også 29 år, er medstifter af Unicontrol, der brillierer med 3D maskinstyring til mindre entreprenørmaskiner.

Start-uppen har haft fuld fart på siden etableringen i 2018 og har for nyligt indgået partnerskabsaftaler med byggemastodonten Aarsleff og svenske L5.

Netop nu har Unicontrol udvidet produktporteføjlen til også at omfatte et maskinstyringssystem til rendegravere.

Unicontrol femdoblede sin omsætning i 2020 og leverede et positivt resultat på bundlinjen ligesom i 2019. Der er på nuværende tidspunkt 17 medarbejdere og man har pt syv jobopslag ude.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062