23948sdkhjf

Mikrofonproducent gik fra omsætningsrekord til corona-rutchebanetur

Et år med corona og de restriktive nedlukninger i hele verden har haft markant negativ effekt på den danske mikrofonproducent, DPA Microphones.

Men hos den sjællandske producent føler man egentlig, at man landede på benene trods massive udfordringer. Det fortæller CEO Kalle Hvidt Nielsen i et interview med Electronic Supply.

- 2020 startede ellers forrygende med omsætningsrekord, men så ramte corona og vendte det hele på hovedet. Derfor var det en fordel, at vi er en relativt overskuelig og agil virksomhed som hurtigt kan tilpasses, forklarer Kalle Hvidt Nielsen.

Markederne frøs til is

Sammenlignet med rekordåret forrige år, så dykkede bruttofortjenesten fra 131 millioner kroner til 68 millioner kroner for virksomheden, der i den globale lydbranche er bredt anerkendt for at lave nogle af verdens bedste mikrofoner.

Om DPA Microphones:

Hovedsæde i Allerød nord for København og produktion i Asnæs på Vestsjælland.

Udvikler og producerer mikrofoner.

DPA Microphones driver også en række udenlandske selskaber og er til stede i USA, Hong Kong, England og Tyskland.

På driften landede virksomheden positivt på 2,2 millioner kroner, hvor man sidste år realiserede 42,9 millioner kroner.

- Vi blev ret hurtigt klar over, at det ville få en meget mærkbar negativ effekt på vores virksomhed, og vi var hurtige til at tilpasse os, så vi kunne bevare alle kvaliteterne i organisationen.

Det traditionelt største marked for DPA Microphones, teatre og koncerter, blev fra den ene dag koldt som is. Alle var nedlukkede. Hurtigt flyttede salgsorganisationen fokus over på broadcast, film og tv, hvor der stadig var aktivitet. 

Farvel til medarbejdere

DPA Microphones har i løbet af 2020 sagt farvel til mellem 5-10 procent af medarbejderne i produktionen, samt en række medarbejdere i udlandet.

- Det har været noget af en rutchebanetur, men på mange måder også faktisk en positiv oplevelse at se, hvordan vi hurtigt kan tilpasse os en helt ny situation.

En stærkt medvirkende årsag til, at virksomheden lander positivt på driften skal også findes i de omtrent otte millioner kroner, som man modtog fra statens hjælpepakker til at dække faste udgifter i forbindelse med produktionen.

- Den støtte har i høj grad hjulpet med til, at vi kan komme ud med næsen oven vande, understreger Kalle Hvidt Nielsen, der henviser til det massive fokus på produkudvikling i 2020.

DPA Microphones A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 68,5 131,8
Driftsresultat 2,2 42,9
Årets resultat 6,1 19,4
Balancesum 306 328
Egenkapital 131,7 127,1
Antal ansatte 167 196
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12 2020
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095