23948sdkhjf

GPV udvider kapaciteten: Omsætningen skal øges med en milliard kroner

Danmarks største EMS-virksomhed, GPV i Vejle, har planer om at blive endnu større. Efter en længere coronapause sætter man nu atter gang i udvidelsen af fabrikkerne flere steder i verden.

Målet er en omsætning på fire milliarder kroner i 2023.

GPV har netop investeret i nye produktionslinjer på fabrikkerne i Slovakiet, Sri Lanka og Thailand. De nye SMT-linjer vil stå klar, så størsteparten af kapacitetsforøgelsen allerede er på plads i indeværende kvartal.

- Vores ambitiøse vækstplaner fortsætter, og når vi får en klarere fornemmelse af konsekvenserne af coronapandemien, kan vi genoptage den kort- og langsigtede kapacitetsudvidelse, hvilket vil sikre os et godt fremtidigt grundlag. Kort fortalt vil vi investere, og vi er klar til yderligere vækst, siger Bo Lybæk, CEO for GPV. 

Det er også besluttet, at GPV konsoliderer sin asiatiske produktion på de to fabrikker i Thailand og Sri Lanka. Det betyder, at selve produktionen i Kina lukkes ned. GPV vil fortsat være til stede med en styrket repræsentation på indkøbskontoret i Hong Kong.

I de kommende år planlægger GPV større kapacitetsudvidelser i Sri Lanka og Thailand. Ifølge udvidelsesplanen vil GPV realisere den fulde effekt i starten af 2023. Man overvejer endvidere at udvide elektronikfabrikken i Slovakiet, men disse planer er endnu ikke fuldt konkretiseret.

- Med udbygningen af vores fabrikker i Asien, og med vores øvrige kapacitet, vil vi have mulighed for at kunne lægge endnu en milliard på omsætningen, fortæller Bo Lybæk, der også forventer, at GVP kan udnytte den øgede kapacitet i de kommende år.

- Man kan selvfølgelig ikke vide med 100 procent sikkerhed, om det vil lykkes at fylde kapaciteten. Men vi har testet vores forretningsplaner på de to udvidelser, og vi har spurgt os selv, om der er noget i den her coronaperiode, der gør at det ser anderledes ud. Det er der ikke og vi tror på fremtiden, siger Bo Lybæk.

2020-målsætning indfriet med opkøb

Det er godt og vel fem år siden, at det børsnoterede industrikonglomerat Schouw & Co. købte GPV for 400 millioner kroner. På daværende tidspunkt omsatte GPV for omtrent 850 millioner kroner om året.

Ambitionen for de nye ejere var klar. GPV skulle vokse ud af rollen som den største af de mindste. Den første strategiske vækstplan under navnet "Accomplish More" havde som målsætning at runde en omsætning på 1,5 milliarder kroner i 2020.

Den målsætning blev så rigeligt indfriet, da GPV samlet realiserede en omsætning på 2,89 milliarder kroner.

Sidste gang GPV tog et markant spring fremad på omfanget af forretningen var i slutningen af 2018, hvor man opkøbte den schweiziske EMS-virksomhed CCS Group. I den forbindelse føjede man omkring 1,4 milliarder kroner til omsætningen.

I den nuværende strategiske vækstplan "Winning our Future" har GPV sat sig som mål, at nå fire milliarder kroner i omsætning i 2023.

CEO Bo Lybæk fortalte i forbindelse med offentliggørelsen af 2020-regnskabet, at han ikke kunne udelukke, at endnu et opkøb kan blive vejen til at øge omfanget af forretningen, der er blandt Europas 10 største af sin slags.

GPV har produktion i Danmark, Thailand, Mexico, Schweiz, Østrig, Tyskland, Slovakiet, Sri Lanka og i Kina, der dog afvikles nu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094