23948sdkhjf

Amerikansk industrigigant vælger danske robotter

Guardian Industries, en del af Koch Industries, vil indføre robotter fra danske Mir på flere fabrikker med forskellige opsætninger og produkter.

Samarbejdet mellem Mir og Guardian Industries startede i 2020, da Guardian testede forskellige løsninger til automatisering af intern transport med det formål at optimere produktiviteten og de interne arbejdsgange.

Som et let i tværgående projekt under ledelse af Guardians Manufacturing Transformation Team valgte man at tage de danske Mir-robotter i brug som pilotprojekter på to lokationer i USA. Succesen med disse pilotprojekter har mundet ud i en aftale mellem Koch Industries og Mir om at undersøge teknologiens potentiale for Guardian Industries og Koch Industries globalt.

- Vi har indgået denne strategiske aftale med Mir, fordi de har kapaciteten og en omfattende viden til at understøtte os i at strømline og optimere vores logistiske aktiviteter. Mir tilbyder fleksible automatiseringsløsninger, der kan skræddersys, så de adresserer vores aktuelle og kommende driftsbehov. Vi indfører denne teknologi på flere af vores lokationer, fordi vi ser Mir som en langsigtet partner, der har erfaringen og kapaciteten til at understøtte os i at opnå vores produktivitetsmål, siger Antonio Blanco, global category manager hos Guardian Industries i en pressemeddelelse.

Guardian Industries har tænkt sig at opskalere denne teknologi i hele organisationen.

- Vi vil indføre robotterne på flere fabrikker med forskellige opsætninger og produkter, så det er vigtigt for os at have en logistisk løsning, der kan passe ind i alle slags miljøer og let tilpasses til nye opgaver – og det er præcist, hvad Mir tilbyder, tilføjer material handling engineering manager Peter Westrick.

Autonome mobile robotter i fremgang

De seneste tal fra Mir viser, at Guardian Industries og Koch Industries ikke er de eneste virksomheder, der ønsker at optimere de interne transportflows. Mobile Industrial Robots har for nylig rapporteret en 55 procent forøgelse i AMR-salget i det første kvartal af 2021, hvilket gør det til det bedste første kvartal for Mir nogensinde.

- Vi er glade for at indlede dette samarbejde og bidrage til Guardians produktivitetsmål ved at implementere vores fleksible, kollaborative og sikre mobile robotter, Christian Clausen, sales director, Mir.

- Generelt ser vi et stort potentiale på tværs af industrier for at optimere de interne logistiske arbejdsgange, lige fra indgående og udgående logistik til materialehåndtering på fabrikker, og vores industrielle robotter kan implementeres umiddelbart i disse forskellige arbejdsgange. 

Ifølge Mirs president, Søren E. Nielsen, er netop store internationale kunder som Koch Industries bærende for Mirs vækst og stærkt medvirkende til selskabets gode start på 2021.

- Et strategisk partnerskab som dette siger meget om, at vi som organisation er i stand til at understøtte de store virksomheders internationale automationsstrategier. Det kan vi både ved fortsat at udvikle vores markedsledende robotter, men også ved at sikre en optimal drift af robotterne efterfølgende. Derfor er vi i øjeblikket ved at videreudvikle vores servicekoncept, hvorved vi løfter service til et helt nyt niveau. Vi har p.t. 20 åbne stillinger, hvoraf de fleste er i Odense, og mange af dem er medarbejdere til det omtalte serviceforretningsområde, som vi kommer til at udvide yderligere i fremtiden, lyder det fra Mirs topchef.

Læs mere om: MIR
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08