23948sdkhjf

75 millioner potentielle kunder: Dansk høreapparat-producent etablerer sig i Hyderabad

Den danske høreapparat-producent Audientes etablerer sig nu fysisk med et datterselskab i Indiens sjettestørste by, Hyderabad. 

I spidsen for den nye afdeling står indiske Raman Rao.

- Vi ser frem til at byde vores partnere og kunder velkomne i vores nye lokaler. Der er i dag en meget stor gruppe af mennesker i Indien, der lever uden en løsning til deres høretab pga. store barrierer i forhold til prisen, manglen på audiologer og en dyr tilpasningsproces. Med vores smarte og selvjusterende høreapparat og vores flerstrengede distributionsstrategi med både nethandel og håndkøbssalg regionalt er vi mere end klar til at deltage i løsningen af dette stigende høretabsproblem, siger Raman Rao, Audientes landechef for Indien.

Audientes blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i Audientes.

Virksomheden blev børsnoteret på Nasdaqs First North i september 2020.

Planlægger flere afdelinger

Audientes er klar til at lancere sit første produkt i netop Indien i tredje kvartal, og Audientes nye kontor i centrum af Hyderabad vil beskæftige 10 medarbejdere og dække administration og ledelse, et kundeservicecenter, B2B- og B2C-salg samt et kundetestcenter.

Det er planen, at Audientes i den kommende tid vil etablere nye afdelinger i flere af Indiens største byer.

- Åbningen af vores første filial i Indien er en vigtig milepæl for Audientes og understreger vores store fokus på det Indiske marked – et marked, hvor der er et meget stort høretabsproblem blandt befolkningen, og dermed også et utrolig stort vækstpotentiale, som vi vil udnytte samtidig med vi gør en samfundsmæssig forskel. Etableringen af datterselskabet vil styrke vores position og synlighed i markedet og vi vil nu i højere grad kunne sætte turbo på vores nationale og regionale forretningsudvikling og dermed skabe tættere bånd til vores vigtige partnere, siger Steen Thygesen, CEO, Audientes A/S.

Massivt pres på sundhedssystemerne

Det anslås, at godt 75 millioner indere i dag lever med et ubehandlet høretab, der i større eller mindre grad kan betegnes som invaliderende. 

Audientes kommer til markedet med en løsning, der er selvjusterende og som brugeren selv kan indstille. Høreapparatet har et prispunkt på omkring 2000 kroner og er således ikke uopnåeligt for målgruppen.

Danmarks ambassadør til Indien har samarbejdet med Audientes i forhold til at give den børsnoterede virksomhed fodfæste i det store land, der har været under massivt pres af corona-pandemien.

- I mere end et år har COVID-19-pandemien lagt et stort pres på sundhedssystemerne i hele verden, hvilket understreger behovet for flere gør-det-selv-sundhedsløsninger som eksempelvis Audientes løsning. Innovation Centre Denmark og det danske Trade Council i Indien har med stor interesse fulgt og støttet Audientes’ etablering i Indien, som er sket på trods af det svære COVID-19 tidspunkt. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet, siger H.E. Freddy Svane, Danmarks ambassadør i Indien.

Audientes har tidligere meldt ud, at man i 2021 forventer en omsætning på mellem 3,5 og fem millioner kroner. På driftssiden er det forventningen, at Audientes med intensiveret markedsføringsfokus vil ramme et underskud på mellem 12 og 14 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094