23948sdkhjf

Komponentmanglen spændte ben for B&O midt i afgørende turnaround

B&O har vendt skuden og er på vej til at skabe en bæredygtig og profitabel virksomhed. Men mens omsætningen stiger markant, og der er et lille overskud på driften, så er bundlinjen fortsat negativ.

Den globale mangel på komponenter har lagt en dæmper på den ellers bemærkelsesværdige turnaround, hvor B&O har vendt et underskud på -367 millioner kroner i fjord til et noget mindre rødt resultat på -33 millioner kroner.

Efterspørgslen på elektronikprodukter har været rekordstor i forbindelse med coronapandemien, og derfor kunne resultatet have været bedre, hvis det havde været muligt at skaffe flere komponenter.

- I sidste ende er det salget, der tæller. Vi måler ikke på efterspørgslen, så vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få styr på vores forsyningskæder. Vi gør en masse ting for det, og lige nu ser det positivt ud, men tingene kan hurtigt ændre sig, siger Kristian Teär til Børsen.

Hos B&O har man set sig nødsaget til at nedsætte en intern taskforce, der hver dag arbejder på at afdække muligheder i markedet for at finde frem til komponenter.

- Vi har nedsat en intern taskforce, der mødes hver eneste dag og knokler på med at finde komponenter. Det er en gruppe, der refererer hele vejen op til topledelsen, da vores arbejde er af afgørende betydning for virksomhedens aktuelle fremdrift, fortalte Jacob Juul Frederiksen, Sr. Director, Planning & Operation hos Bang & Olufsen, til Electronic Supply i foråret.

Læs mere om: b&o
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109