23948sdkhjf

GPV-direktør: Vi forventer komponentmangel ind i 2022

Komponentmanglen er kommet for at blive. I hvert fald året ud og ind i 2022.

Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra GPVs topchef Bo Lybæk i et interview med Electronic Supply.

- Det er ikke bare elektronikkomponenter, der mangler. Det er stål, plast og andre helt almindelige materialer. Det gør problemet enormt komplekst og svært at se en ende på. Der er også en ubalance i logistikken med flaskehalse og skibe, der ikke kan blive losset og containere de forkerte steder, siger Bo Lybæk.

Og netop derfor kan det være vanskeligt at spå om, hvornår der er lys for enden af supply chain tunnelen.

- Vi ved det jo ikke bedre end andre. Men i GPV tror vi ikke, at vi er over det værste endnu. Vi tror, at det fortsætter ind i 2022. Måske kommer der en bedring hen mod årsskiftet, sådan går det en gang i mellem, men vi regner også med at skulle kæmpe med det i det nye år, siger Bo Lybæk.

Han har i løbet af sin karriere oplevet flere perioder med komponentmangel og allokeringssituationer. Derfor har han samlet lidt erfaring sammen, som han trækker på i denne tid.

- Man skal altid prøve at være ude i så god tid, man overhovedet kan, og fortælle kunderne, hvordan situationen, efter vores vurdering, er. Vi går efter en meget tæt dialog hele vejen, så vi kan forstå, hvad det er kunderne, har brug for. Vi kan godt sidde her og gætte, men når komponenterne er sparsomme, så er den tætte dialog bare helt afgørende, siger Bo Lybæk.

Opgaven med redesign

Ud over tæt dialog med kunderne har GPV også sat ekstra gang i at hjælpe deres kunder med at redesigne visse produkter.

Hvis et produkt ikke kan produceres på grund af mangel på materialer, hjælper GPV med at ændre designet og finde alternative komponenter.

– Vi er i dag i en situation, hvor vores kunder ofte er tvunget til at redesigne visse komponenter på grund af de manglende leverancer af materialer. I den situation hjælper vi dem gerne med at lave et nyt design eller med at finde helt nye, alternative komponenter, der er tilgængelige, så vi kan sikre produktionen. Kort fortalt, når vi er med til at afhjælpe kundernes største udfordringer, har det en positiv afsmitning på os i form af goodwill og vækst, siger Bo Lybæk.

Og noget kunne tyde på, at dét er vejen ud af krisen. I hvert fald meldte koncernen ud i forbindelse med regnskabet for Q2 2021, at virksomheden hæver forventningerne til årsresultatet, der i første omgang blev meldt ud efter første kvartal. Her lød forventningen til årsresultatet i niveauet 250-290 millioner kroner. Det er nu hævet til 260-300 millioner fremgår det af regnskabet.

Forventningerne til årsomsætningen holder virksomheden fast i. Den forventning lyder på 2,9-3,0 milliarder kroner.

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125