23948sdkhjf

Komplekse nybyggerier kræver lynafledning - Electricon mander op

Lynafledning og jordingsanlæg til byggebranchen er en god forretning for Electricon fra Ikast. I så stor grad, at firmaet øgede bruttofortjenesten med 28 pct. og bundlinjen med en halv millioner til 1,3 mio. kr. i det forskudte regnskabsår, der blev afsluttet i september 2021.

Electricon samarbejder med private og offentlige bygherrer, entreprenører og installationsvirksomheder på mange forskellige områder. Om baggrunden for væksten forklarer direktøren: 

– Inden for byggebranchen er der markant øgede krav til lynafskærmning af nybyggerier, da de ofte bliver mere og mere teknologiske og sårbare overfor lyn – inden for for eksempel sektorer som datacentraler, skoler og kontorbyggeri generelt. Det er en udvikling, vi ikke lige ser ændre sig på den korte bane, siger direktør Flemming Schultz i en pressemeddelelse om resultaterne.  

Satser på mere rådgivning

Efter det gode år sætter virksomheden i 2022 forøget fokus på ansættelser og strategisk udvikling.

– Nu er det tid til at kigge fremad, hvor vi mander op over hele staben og sætter gang i en strategisk udvikling. Fremover vil vi med udgangspunkt i vores kerneforretning, også fokusere målrettet på at blive endnu mere rådgivende inden for lyn- og overspændingsbeskyttelsesanlæg bredt i hele Danmark, udtaler direktør Flemming Schultz. 

Mange nybyggerier har krav om en oppe-tid tæt på 100 pct. hvilket ifølge Electricon gør rådgivning og projektering i samarbejde med ingeniører og større entreprenører bliver afgørende for hele driftssikkerheden af en bygning.

- Hele organisationen mangler nye folk

Electricons hovedaktivitet er risikovurdering, projektering og installation samt servicering af lyn- og overspændingsbeskyttelsesanlæg på moderne bygninger, hospitaler, militære installationer og kritiske infrastrukturanlæg i Danmark. 

Den strukturelle vækst i branchen stiller dog større krav til både antallet af medarbejdere og deres kompetencer. Flemming Schultz forklarer: 

– El-branchen er generelt presset af et højt beskæftigelsesniveau og Electricon har stort fokus på at ansætte i et tempo, hvor en god onboarding kan sikres og ikke i et højere tempo, end vi kan fastholde medarbejderne på den lange bane. Hele organisationen mangler nye folk. Blandt andet financial controllers, projektledere og lynteknikere, men vi har et stærkt team, et godt ry og skal nok løse opgaven. 

Ordrebeholdningen ved indgangen til det nye regnskabsår er på et meget fornuftigt niveau og med en tidshorisont, der rækker et godt stykke ind i det kommende regnskabsår. 

I det kommende regnskabsår barsler det midtjyske firma også med udviklingen af strategiplan 2022-2024, som man dog ikke løfter sløret for endnu. 

Electricon A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 11,9 9,3
Driftsresultat  1,7 1,1
Resultat før skat 1,7 1,0
Årets resultat 1,3 0,8
Aktiver i alt 11,3 7,0
Egenkapital i alt 4,1 3,3
*Gns. antal ansatte 22 16
Regnskabsåret blev afsluttet 30.09.2021.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094