23948sdkhjf

Lyn-fusion i vindbranchen

Nicheleverandører af beskyttelse mod lyn til vindmøller går sammen og cementerer dermed deres position som globalt førende.
Virksomhederne Electricon A/S, Herning, Testinglab Denmark Aps, der i Herning har verdens største kommercielt drevne testfaciliteter med simulering af lyn, og Highvoltage Aps, der bor i Lejre, annoncerer mandag, at de tilsammen er blevet til Global Lightning Protection Services A/S. Det skriver Børsen.

- Vi arbejder i dag sammen på en række felter, men ved at gå sammen får vi dels en række synergier, dels kommer vi over for især udenlandske aktører i vindmøllebranchen til at fremstå med én fælles farve. Hidtil har billedet nok været lidt sløret. Fremover er der ikke tvivl om, hvor man skal henvende sig. Vi sikrer også en konsolidering af vores viden, siger Kim Bertelsen, som sammen med Søren Find Madsen ejer Global Lightning Protection Services.

Indtil nu har de hver ejet ét af de tre selskaber og i fællesskab ejet Testinglab-virksomheden.

Forventer vækst trods krise
Selvom en række af de store vindmølleproducenter, som er virksomhedens vigtigste kunder, for tiden er pressede, forventer Kim Bertelsen forsat vækst og forøget indtjening i sin niche. Men hvor stor en medarbejdertilgang dette vil medføre i de kommende år, vil han ikke spå om. Det afhænger mest af, hvilke personer og kompetencer der er interesserede.

Dem, Kim Bertelsen ifølge Børsen er allermest interesseret i, sidder i dag og arbejder på universiteter rundt om i verden med meget nørdede emner omkring lyn og lynets fysik.

Kim Bertelsen vil ikke afvise, at opkøb af fx udenlandske virksomheder, der tangerer virksomhedens niche, kan blive aktuelt på sigt – bl.a. for at opnå en geografisk spredning i en global mølleindustri.

En helt unik virksomhed
I dag består Global Lightning Protection Services af en lille snes medarbejdere.

- Vi har både videnskabeligt orienterede folk, der er så optagede af deres specialiserede, teoretiske arbejde med bl.a. computersimulation af lyn, at de ikke ved, om det er lyst eller mørkt udenfor, og maskiningeniører og elektrikere, der kravler rundt og laver installationer på møllerne ude i virkeligheden, siger Kim Bertelsen til Børsen.

Global Lightning Protections Sevices kan teste alt fra de mindste komponenter til møllevinger på 70 meters længde eller naceller (møllehatte) på flere hundrede ton. Det kan ske på testfaciliteterne i HI-park i Herning, men der er også mulighed for at bruge mobilt udstyr, som rykkes til eksempelvis en kinesisk mølleproducents produktionsanlæg, skriver Børsen.

Bortset fra enkelte hjørner af sin niche har den helt unikke virksomhed ifølge Børsen faktisk ingen konkurrenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099