23948sdkhjf

Rumænsk opkøb bliver markant dyrere

Danske Shape Robotics kommer til at betale væsentlig mere for den rumænske distributionsvirksomhed StoryKids, end oprindeligt aftalt i efteråret.

På grund af den hurtige udvikling på det rumænske marked stiger købsprisen fra 1,2 millioner euro til omkring 2 millioner euro. Det fortæller Shape Robotics i en selskabsmeddelelse.

Det er navnligt den meget positive udvikling i det rumænske "SmartLab"- projekt, der udløser klausuler i købsaftalen. For kort tid siden kom det frem, at Shape Robotics har landet en stor ordre på de første 100 SmartLabs til rumænske skoler.

Ordren fik Shape Robotics til at opjustere sine forventninger til årsomsætningen til op imod 70 millioner kroner. Markedet for SmartLabs i Rumænien er stort og Shape Robotics forventer, at man i løbet af de næste 2-3 år skal levere 1175 projekter i landet.

Den øgede købssum til de oprindelige ejere af StoryKids udbetales enten i form af kontanter eller aktier i en periode frem mod 2026, hvor ejerkredsen skal fortsætte den daglige ledelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142