23948sdkhjf

Sidste omgang for Odico-CEO: Tredobler omsætningen i første halvår

Den fynske robotvirksomhed Odico, der blandt andet udvikler skærerobotter til byggebranchen, vokser på omsætningen.

Det viser den netop offentliggjorte halvårsrapport for andet halvår 2021, der er første halvår i Odico's regnskabsår.

- Odicos første halvår af 2021/22 har været præget af stigende aktiviteter i begge virksomhedens forretningsområder, Digital Fabrikation og Robotløsninger, siger Anders Bundsgaard, CEO for Odico.

- I Digital Fabrikation har eksekveringen af virksomhedens største enkeltordre på 10,5 millioner kroner om levering af en serie nyudviklede betonstøbeforme til fremstilling af en optimeret topologisk betonkonstruktion for alvor vist, at vi besidder både knowhow og proceskendskab til at håndtere projekter i denne klasse, siger Anders Bundsgaard.

På forretningsområdet Robotløsninger har særligt lanceringen af Cut’n Move i et udlejningskoncept vist nyt potentiale.

- Således har vi på et enkelt større projekt i Odense midtby gennem efteråret 2021 oplevet, at Arkil, som ligeledes erhvervede den første fremstillede enhed af Cut’n Move, lejede yderligere to enheder til projektet. Arkil har i perioden fra oktober 2021 til februar 2022 skåret flere end 40.000 sten med Cut’n Move, og herved både sikret et bedre arbejdsmiljø for deres ansatte og samtidig reduceret mængden af støv og støj til omgivelserne til glæde for de omkringliggende beboere og øvrige brugere af byen, siger Anders Bundsgaard.

Nye tider i Odico

Anders Bundsgaard, der er en af selskabets grundlæggere og hovedaktionærer, fratræder sin stilling for at søge nye udfordringer. Afløseren bliver Henrik Jacobsen, der tiltræder som CEO for Odico den 1. april.

I samme forbindelse varsler bestyrelsen, at man vil opruste på salgssiden.

- Stafetten gives, som tidligere meddelt, videre med ansættelsen af Henrik Jacobsen som ny CEO for virksomheden. Bestyrelsen og den nye ledelse vil have fokus på at få sat det rigtige hold, der kan sikre en solid og stigende omsætning baseret på de allerede udviklede softwareplatforme i kombination med vores hardwarekompetencer. Første skridt vil være en styrkelse af salget gennem tilførsel af nye ressourcer, siger Søren Ravn Jensen, bestyrelsesformand.

Odico A/S
mio. kr. 2021h2 2020h2
Nettoomsætning 7,4 2,2
Resultat før afskrivninger -2,3 -4,0
Resultat før skat -3,0 -4,5
Balancesum 54,5 28,7
Egenkapital  43,3 10,2
Regnskabsårets H1 blev afsluttet 31.december 2021.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079