23948sdkhjf

Danotek: Forberedelse er nøglen til gode lån

De forringede kreditvilkår spænder ben for mange elektronikvirksomheders vækstmuligheder, men med den rette forberedelse bliver det lettere at optage lån.
De strammede kreditvilkår er flere gange blevet dadlet som en af de primære årsager til, at mange elektronikvirksomheder har det svært med at komme ud af krisen.

Elektronikvirksomhederne bærer dog også selv en del af ansvaret, for uden den rette forberedelse er det svært at låne penge alene på de glatte ansigter.

- Vi laver forskellige scenarier, som vi viser frem, og går ikke bare ned i banken med en lap papir. Det kræver ordentligt materiale og forud er gået en proces, hvor jeg snakker med kunder, orienterer mig i branchen, tjekker min mavefornemmelse og så videre, før jeg begynder at lægge budgetter, siger Ole Stabell, der som direktør i Danotek ad flere omgange har lånt penge til både nye bygninger og nye maskiner de senere år.

Guide: Sådan forbedrer du dine lånemuligheder

Lånene er ydet, selv om Danotek i både 2009 og 2010 kom ud med røde tal på bundlinjen, og tilliden har vist sig at være begrundet, idet virksomheden i dag har mere travlt end nogensinde.

- Vi har et fantastisk samarbejde med Sparekassen Kronjylland, der hele tiden har kunnet se idéen i det, vi gør og arbejder hen mod. Jeg kan godt blive målløs, når jeg hører om andre folk, der dårligt nok kan låne til en tandbørste. I min omgangskreds snakker vi meget om det med at være grundigt klædt på, og mig bekendt er der heller ikke nogen af de virksomheder, jeg har kontakt med, som har låneproblemer. Men det eksisterer jo, ellers ville man ikke høre så meget om det, konstaterer Ole Stabell.

Han glæder sig over, at Danotek har haft mulighed for at reinvestere virksomhedens kapital og sidste års overskud på godt en halv million kroner er for længst geninvesteret – blandt andet i form af investeringen i en 2 mio. kr. dyr maskine til SMD-montagen.

- Ork ja, de penge er ude at arbejde igen. På den måde kan du godt sige, at vi altid er foran med investeringerne, griner Ole Stabell.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094