23948sdkhjf

Foryngelseskur hos Seritronic

Medarbejderne hos underleverandørvirksomheden Seritronic er blevet yngre, men det er de samme medarbejdere. Et ambitiøst sundhedsprogram har givet store resultater.
En måling af sundhedsalderen hos de mere end 50 ansatte i virksomheden Seritronic i Støvring blev en øjenåbner af de helt store for de fleste medarbejdere.

Gennemsnitsalderen blandt de ansatte hos Seritronic er godt 44 år. Men da medarbejderne i april fik målt deres sundhedsalder, røg den op på mere end 47 år. Mens enkelte ikke kunne få armene ned i begejstring over at have en lavere sundhedsalder end den fødselsattesten viste, modtog andre resultatet med sammensunkne skuldre.

Udtrykket ”sundhedsalder” beskriver, hvor sund den enkelte er sammenlignet med en gennemsnitlig person på samme alder - hvor god man er til at vedligeholde sin egen krop. Ens sundhedsalder bør som minimum være identisk med ens rigtige alder.

Halveret sygefraværet
Sundhedsseancen blev startskuddet til en foryngelseskur af de helt store. Resultaterne omfatter blandt andet, at det er lykkedes Seritronic at halvere sygefraværet, hvis første halvår 2011 med første halvår 2012 sammenlignes.

Det var netop et stigende sygefravær, der sidste efterår fik administrationsdirektør Birgitte Helenius til at tage den bekymrede mine på. Ved deltagelse i en ”sundhedens dag” ved Nordea Liv og Pension, kom inspirationen til at gøre 2012 til et sundheds år i virksomheden.

- Selvfølgelig er der en sammenhæng, men lavere sygefravær er altså blot en del af gevinsterne ved øget fokus på sundhed. Det skaber trivsel på arbejdspladsen og gavner arbejdsmiljøet. Vi bliver alle mere tilfredse, motiverede og effektive på jobbet, siger Birgitte Helenius, der ikke i tvivl om, at den store fokus på sundhed har været en stærkt medvirkende årsag til halveringen af sygefraværet.

Frivillig kickstart
Projektet blev kickstartet ved et frivilligt arrangement for medarbejderne i februar i år, hvor de blev introduceret til den såkaldte kettlebell motionstræning. Men et er træning, noget andet er kosten.

Mens medarbejderne i dag ved alt om saftpressere og juice lavet på blandt andet gulerod, spinat og rødbeder, må de gengæld må de kigge langt efter traditionelt hvidt brød i kantinen. Et enkelt groft franskbrød kan det blive til, men ellers står den på rugbrød og knækbrød.

Aktiviteterne i sundhedsåret styres af et til lejligheden nedsat sundhedsudvalg, der inviterer kollegerne på snart den ene sundhedsevent snart den anden. Alt sammen på frivillig basis.

Der er pausegymnastik med forskellige øvelser akkompagneret til musik, løbe og gå hold, der ugentligt mødes lige efter fyraften, og så er der kost uger med forskellige temaer som for eksempel gulerødder og æbler.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079