23948sdkhjf

Travlt år i Skive: - Vi bliver foretrukket derude

Hos Skive-virksomheden Deif er der sket lidt det seneste år.

Udover at Christian Nielsen overtog CEO-posten fra direktøren gennem 35 år, Toke Foss, så har Deif, der producerer løsninger til strømstyring i energi- og marinesektoren, også været igennem et frasalg af et datterselskab og lagt planer om ny fabrik i forlængelse af de nuværende faciliteter i Skive.

Den nye fabrik, frasalget af datterselskabet og Christian Nielsens indtog i CEO-rollen vender vi tilbage til de kommende dage, men i første omgang vender vi her deres 2021-regnskab, der bød på fremgang over hele linjen.

Mere præcist bød 2021 på 551 millioner kroner i omsætning mod 532 millioner kroner året før, ligesom bundlinjen voksede markant fra 5 til 63 millioner kroner - dette tal er dog også forhøjet grundet frasalget.

Hos Deif fortæller CEO Christian Nielsen, at året er tilfredsstillende. Især fordi omsætningsfremgangen ikke viser det fulde billede, idet der ikke længere har været omsætning at hente hos det kinesiske datterselskab, som Deif i første halvdel af året solgte til kinesiske Goldwind.

Christian Nielsen fortæller, at omsætningsvæksten rent faktisk ligger på 8 procent på basisforretningen, altså den del af forretningen, som ikke er frasolgt.

Kender leverandørerne

For Deifs vedkommende handler fremgangen blandt andet om, at de kommer længere op i forsyningskæderne i en tid, hvor det er svært at skaffe komponenter.

- Vi har fået vores egen supply chain. Vi vidste godt, at det ville være sværere at få varer, så vi har meget tidligt været i gang med at bygge lagre op. Vi har generelt været gode til at bygge lagrene op og få tingene ind, siger Christian Nielsen.

Han bruger sidste måned som eksempel.

- I en måned som august var der fire procent af omsætningen, som vi ikke kunne levere og som måtte skubbes. Fire procent er ikke særligt meget, men det er selvfølgelig en ulempe for de kunder, der ikke får deres varer og dermed ikke kan levere deres skibe, siger Christian Nielsen.

Direktøren peger også på et godt forhold til leverandørerne i branchen som nøglen til bedre forsyningssikkerhed.

- Vi har været med i mange år, så leverandørerne kender os. Og når man kender leverandørerne godt, så bliver vi foretrukket derude, påpeger Christian Nielsen.

Udover at kende leverandørerne godt og på den måde sikre mere stabile leverancer, så opsummerer Christian Nielsen nøglen til Deifs succes på dette punkt således:

- Vi har lært, at man ikke skal være for langt ude i kæden, og at det er nødvendigt at producere i mindre batches, så ordrerne kommer hurtigt ud, og jeg er stolt af, at det er lykkedes os.

Svært ved at læse avis

Indtil videre går 2022 også godt for Deif, kan Christian Nielsen afsløre.

- Lige nu ligger vi på 25 procent vækst på omsætningen indtil videre i år, så vi er ret sikre på, at det ender godt, siger han.

Han peger dog på, at komponentmanglen stadig spøger i baghovedet - også selvom Deif er en af de virksomheder, der indtil videre ikke har været hårdest ramt grundet førnævnte tiltag.

Derfor er han tilbageholdende med at spå om situationen på længere sigt.

- Men hvad så med næste år? Kommer der recession? Man kan knapt nok læse en avis uden at blive bekymret for, om der er noget på vej, siger Christian Nielsen, der dig alligevel er fortrøstningsfuld.

- Foreløbigt ser vi ingen tegn på afmatning og vi tror at den fokus der er på optimering og bæredygtighed i energibranchen vil holde et højt tempo – det vil også være godt for klimaet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141