23948sdkhjf

Deif fortsætter med at tage internationale markedsandele

Energistyringsspecialisten Deif leverede nok en gang stor fremgang, og direktøren vil gøre sit til, at udviklingen fortsætter

2023 blev et stærkt år for Skive-virksomheden Deif.

Her voksede omsætningen til i alt 715 millioner kroner. Det kommer på baggrund af en generel voksende efterspørgsel, lyder det fra CEO Christian Nielsen.

- Efterspørgslen efter effektiv energistyring, elektrificering og vedvarende energi vokser over hele verden, og Deif tager markedsandele, udtaler Christian Nielsen i en pressemeddelelse fra Deif.

Det får dog ikke Deif til at ligge på den lade side.

- Men det er også nu, vi skal handle for at videreudvikle og styrke vores position i fremtidens energisystemer. Deif er en stærk og specialiseret nichespiller i den globale energiforsyning til lands og til vands, og den rolle ønsker vi at udbygge i de kommende år, lyder det videre fra Christian Nielsen.

DEIF A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 715,3 672,9
Bruttofortjeneste 399,0 360,9
Resultat af primær drift 63,7 55,1
Resultat før skat 51,1 47,2
Årets resultat 39,0 37,6
Balancestatus 718,8 606,9
Egenkapital 244,7 228,6
Antal ansatte 522 493
Kilde: Deif

Oversøiske markeder i vækst

I pressemeddelelsen fremhæver Christian Nielsen ligeledes det store internationale fokus, som Deif har haft i 2023.

I kraft af det fokus er næsten en tredjedel af de over 500 ansatte nu ansat udenfor Danmark, og næsten halvdelen af omsætningen kommer fra oversøiske markeder. Her vil Deif fortsætte væksten, men Christian Nielsen understreger, at Deif fortsat kommer til at være dansk.

- Energistyring er komplekst, og vi har behov for at være tæt på vores kunder fra salg til installation og løbende optimering. Vores udgangspunkt forbliver dansk, det er her vi er født og udviklet os gennem 90 år. Men vi har også behov for særlige kompetencecentre og træningscentre rundt omkring i verden, blandt andet i Indien, Kina og USA, udtaler Christian Nielsen.

Christian Nielsen fremhæver desuden etableringen af en ny elektronikfabrik, udviklingen af en ny kundeportal og et nyt samarbejde om udvikling af en siliciumkarbid-baseret converter som højdepunkter i det forgangne regnskabsår.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047