23948sdkhjf

Saphe laver første underskud i historien: - Vi har ansat flere folk

I sidste måned kunne Freddy Sørensen fra nordjyske Saphe fortælle, at virksomheden havde fået 50.000 abonnenter på deres abonnementstjeneste Saphe Premium.

Skiftet til abonnementsfokus frem for fokus på salg af produkter skulle understøtte forretningen, da Freddy Sørensen efterhånden havde gennemskuet, at det på sigt ville være svært at leve af at sælge et produkt, der har syv års levetid.

Men indtil videre kan det nye sats ikke betale sig, fremgår det af virksomhedens seneste årsregnskab, hvor Saphe lavede et underskud på godt 2 millioner kroner. Det er første gang, at Saphe, der blev stiftet i foråret 2015, ikke tjener penge.

Men det bekymrer ikke Freddy Sørensen, der er godt tilfreds med resultatet.

- Alt er som forventet. Abonnementsforretningen tjener ikke penge nu og her, men det tror vi på, at den kan komme til, siger Freddy Sørensen til Electronic Supply.

Om Saphe

  • Saphe er teknologivirksomheden bag en af Danmarks mest populære trafikalarmer.
  • 1 ud af 4 danske bilejere har Saphe siddende i forruden.
  • Siden starten i 2015 har Saphe lanceret flere nye serier af trafikalarmer.
  • Seneste skud på stammen er Saphe Drive Pro og Saphe Drive Mini, der blandt andet er kendetegnet ved at have farveskærm.
  • Lancerede i 2021 deres abonnementstjeneste, Saphe Premium.

Kilde: Saphe

Ansætter flere folk

I oktober lød det fra Freddy Sørensen, at Saphe havde 50.000 abonnenter. Det tal vokser, siger han, uden at ville sige præcis hvor meget. Men det bliver det også nødt til.

- Med 40 ansatte skal der mere end 50.000 abonnenter til, siger han.

Hvorvidt underskuddet kommer til at få ansættelsesmæssige konsekvenser i Saphe, nikker Freddy Sørensen 'ja' til. Men ikke som nedskæringer - tværtimod.

- Det her er en investering, så de eneste konsekvenser, det har haft, er at vi har ansat flere folk de sidste måneder, siger Freddy Sørensen og uddyber, at investeringen indtil videre har indebåret et større tocifret millionbeløb.

Freddy Sørensen kan ikke helt præcist sige, hvornår de igen kommer til at lave overskud, men han forventer, at det allerede bliver i næste regnskabsår, der løber til udgangen af juni næste år.

Saphe A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 16,4 20,6
Resultat af primær drift -2,9 2,9
Resultat før skat -3,0 2,2
Årets resultat -2,1 2,1
Balancestatus 25,6 22,1
Egenkapital 9,9 13,8
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094