23948sdkhjf

Cleantech-virksomhed opjusterer efter stærkt år i Nordamerika

Den danske cleantech-virksomhed WindowMaster, der blandt andet leverer ventilationsløsninger til byggebranchen, opjusterer forventningerne til resultatet for regnskabsåret 2022 til en samlet omsætning på mellem 233-236 millioner kroner mod de tidligere udmeldte forventninger på 220-235 millioner kroner.

Samtidig cementeres vækstmålet for 2023 med en forventet vækst på toplinjen på mellem 10-15 procent til mellem 260-270 millioner kroner.

De nye positive forventninger er resultatet af en historisk stor tilgang af ordrer i 2022, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med at vi har fået skabt så gode resultater for WindowMaster i 2022, som jo ellers har været et udfordrende år i mange brancher og virksomheder. Vi ser navnlig en god og stærk udvikling på det nordamerikanske marked, som er et strategisk vigtigt marked for WindowMaster, siger administrerende direktør i WindowMaster, Erik Boyter.

WindowMaster udvikler og fremstiller cleantech-ventilationssystemer, som sikrer et bedre og mere sikkert indeklima til erhvervsbyggeindustrien.

Efter et opkøb i 2019 af den amerikanske virksomhed Clearline Inc. i USA har WindowMaster accelereret og fået godt tag i de mere progressive og klimabevidste arkitekter og ingeniører, som står for byggerier af blandt andet kontorbygninger, universiteter, hospitaler og kulturinstitutioner. Det betyder, at Nordamerika efter få år nu står for 5 procent af WindowMasters samlede toplinje med en forventet stigning til 10 procent indenfor to til tre år.

- Vi oplever ikke nogen opbremsning indenfor erhvervsbyggeriet i USA. Tværtimod er der en generel udvikling, hvor vi ser at investeringerne i grønt byggeri stiger. Det er fortsat et nichemarked, men det er helt tydeligt på fremmarch og vi har positioneret os rigtigt godt som leverandør af frisk luft i markedet, siger Erik Boyter.

Han uddyber, at WindowMaster har en pipeline på over 200 projekter i Nordamerika, men også på de store tyske og britiske markeder vokser interessen for den danske ventilationsløsning.

En anden positiv effekt af det regnskabsmæssigt positive år 2022 er en betydelig lavere gearing, som betyder at WindowMaster har kapital til at finansiere fortsat vækst og udvikling af virksomhedens eksportmarkeder, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.172