23948sdkhjf

Estron klar til vækst i Vietnam

Elektronikvirksomheden fra Søhøjlandet er godt i gang med at flytte dele af produktionen fra Kina til Vietnam, som skal være nyt hjemsted for masseproduktionen.
Estron A/S fortsætter de seneste års positive udvikling med et overskud efter skat på næsten 5 mio. kr. i 2011/12 mod 3 mio. kr. i det forgangne regnskabsår.

De pæne tal på bundlinjen kommer, selv om virksomheden fra Them ved Silkeborg er i gang med at etablere en ny produktionsenhed i Vietnam med en række opstartsomkostninger knyttet hertil.

- Det går rigtigt fint i Vietnam. Vi havde lidt forsinkelser i forbindelse med etableringen i forhold til at få firmalicenser på plads, og vi er startet i det små med cirka 15 ansatte. Der er for tiden gang i to produktområder, men vi regner med at flytte nogle større produktområder derned omkring nytår og siden til foråret. Derefter har de alle de ting, der skal til, og så regner vi med at fordoble antallet af ansatte over det næste års tid, siger adm. direktør i Estron, Kim Nyborg Carlsen, til Electronic Supply.

Tredelt produktfremstilling
Åbningen i Vietnam skyldes primært de lave lønomkostninger, som klart undergår både Danmark og Kina, fordi der i sidstnævnte sker en mindre eksplosion i lønudviklingen disse år.

Alligevel har Estron ingen planer om at nedlægge virksomhedens datterselskab i Suzhou, som er blandt Kinas mere velhavende områder og i folkemunde ofte kaldes for ”Østens Venedig” på grund af de mange kanaler.

- Vi planlægger helt bestemt at holde produktionen Kina kørende. Vi flytter nogle maskiner fra Danmark til Vietnam og en række af de mere løntunge opgaver fra Kina til Vietnam. Tanken er, at vi fortsat udvikler produkterne hjemme i Danmark og produktmodner dem i Kina, mens masseproduktionen så skal foregå i Vietnam, hvor udgifterne til lønninger er langt mindre, siger Kim Nyborg Carlsen.

Læs også: Forstærket Estron på spring i Vietnam

I takt med de stigende lønudgifter i Kina er niveauet blandt de ansatte også steget, idet flere har været tilknyttet Estron gennem flere år. Af samme grund har de vietnamesiske ansatte også været på besøg i Kina for at lære, hvordan opgaverne skal udføres, mens Estron også vil sende kinesere til Vietnam for at hjælpe med opstarten.

Det overordnede produktansvar ligger dog fortsat på hovedkontoret i Danmark, forsikrer Kim Nyborg Carlsen, som betegner produktionen i Kina som en slags forlænget arm, der skal tage sig af high end-produktionen.

Opstarten i Vietnam har både belastet 2011/12-regnskabet, ligesom det kommer til at kunne mærkes i det indeværende regnskabsår, hvor Estron endvidere har igangsat en række udviklingsprojekter. Forventningen er derfor, at overskuddet næste år bliver mere beskedent end i år.

- Vi har haft et rigtigt godt år, hvor vi var lidt forsigtige med at sætte for mange ting i gang. Men de er i gang nu samtidig med, vi har struktureret en masse ting. Så selv om vi var rigtigt glade for, at vi lavede et utroligt godt resultat sidste år, så regner vi med et mindre resultat i år. Men vi kan ikke kun se på det ene år, så vi kigger 2-3 år frem i tiden, forklarer Kim Nyborg Carlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079