23948sdkhjf

Gode råd før russisk eksport

Eksportrådet og EKF etablerer fast dansk finansieringsrådgiver i Rusland, hvor flere danske elektronikvirksomheder har gode chancer for eksportsucces.
Rusland er et af de markeder, Danmarks Eksportråd har størst forventninger til i disse år, og nu oprustes den danske indsats i det enorme land mod øst.

Den 1. november sætter Jørgen Bollesen sig i stolen som Danmarks nye finansieringsrådgiver i Moskva. Han er dermed manden, der bliver det første ansigt udadtil i det nye samarbejde mellem Eksportrådet og EKF. Et samarbejde, som skal bidrage til at nå målene i Danmarks BRIK-strategi.

- Som Danmarks finansieringsrådgiver i Rusland og SNG skal jeg hjælpe danske virksomheder og deres russiske kunder med at skrue den rigtige finansiering af eksportforretninger sammen. Her vil EKF’s løsninger naturligt fylde en del, men andre partnere som NIB (Den Nordiske Investeringsbank) eller IFC kan også komme i spil. Det kommer helt an på den konkrete forretning, siger Jørgen Bollesen.

Læs også: Styrket dansk indsats på vækstmarkederne

En af de danske virksomheders helt store udfordringer på det russiske marked er at vurdere deres købere. Russiske regnskabsstandarder er helt forskellige fra de danske, og grænsen mellem offentlige og private virksomheder er ofte mere flydende, end vi er vant til i Danmark.

Her kommer Jørgen Bollesens erfaring til sin ret:

- Jeg har arbejdet med Rusland gennem 17 år, både som konsulent og som selvstændig, og med base i både Rusland og Danmark. Det har efterhånden givet mig en del erfaring med, hvordan man kan strukturere forretningerne, også når man ikke kan regne med de sædvanlige nøgletal, fortæller Jørgen Bollesen.

Fakta: Danske virksomheder med eksportsucces i Rusland
Focon
Martin Gruppen
Triax
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093