23948sdkhjf

Året der gik – millionordrerne ruller ind i foråret

I foråret var der ingen, der talte om finanskrise. Der var stadig godt gang i industrien, og flere virksomheder markerede sig med markante ordrer.
En af de mere opsigtsvækkende var lysfabrikken Martin, der blev valgt som leverandør til de olympiske lege i Beijing. Den danske virksomhed installerede mere end 1.000 projektører og bidrog på den måde til et opsigtsvækkende OL ( Martin kaster lys over OL ).

Lyst så det også ud hos Skive-virksomheden Deif, der i april stod overfor det store kinesiske gennembrud. I hvert fald var man på daværende tidspunkt lige på nippet til at underskrive en kinesisk millionordre ( Deif tæt på kinesisk millionordre ).

Millioner er der formentlig også udsigt til hos Hamann Electronics og Danish Aerotech. I foråret besluttede de to virksomheder sig for at indlede et samarbejde med det formål at få større gennemslagskraft i den lukrative forsvarsindustri ( Hamann Electronics og Danish Aerotech samarbejder om forsvarsordrer ).

Også hos Thrane & Thrane var der grund til store smil – rent økonomisk. I juni kunne man nemlig præsentere et særdeles flot regnskab med solid vækst i omsætningen og millionoverskud. Endnu en gang blev det illustreret, at det generelt gik godt i den danske elektronikindustri ( Stor fremgang hos Thrane & Thrane ).

Fremgangen smittede paradoksalt nok ikke af, da Ingeniøren skulle kåre Danmarks bedste ingeniørvirksomheder. Her blev elektronikvirksomhederne skubbet ud af top 10, og branchens bedste blev Oticon på en 12. plads tæt forfulgt af B&O på en 13. plads ( Danske elektronikvirksomheder taber terræn i imageanalyse ).

Netop B&O var stadig i vælten. Siden januar havde man søgt efter en ny koncernchef. Pressens gæt havde været mange, og endelig i slutningen af april kunne man afsløre, at det blev en ”Kalle”. Administrerende direktør i Brüel & Kjær; Karl Kristian Hvidt Nielsen blev udnævnt til koncernchef i Struer ( B&O henter direktør i Brüel & Kjær ).

Ny administrerende direktør skulle man også have hos test-virksomheden DSE A/S. 1. juni satte Søren Justesen sig til rette i direktørstolen hos Horsens-virksomheden ( DSE har ansat ny administrerende direktør ).

Ikke langt derfra, i Silkeborg, blev den upåagtede høreapparatsproducent Microsound solgt til svenske Cellpoint. Virksomheden har specialiseret sig i digitale høreløsninger; både høreapparater og headsets, og det miks faldt i svenskernes smag ( Midtjysk høreapparatsvirksomhed solgt ).

Hos GN Netcom har man også specialiseret sig i headset, og her begyndte man efterhånden at mærke, at markedsforholdene var ved at vende. Derfor satte man en større rationaliseringsplan i værk, der blandt andet betød reduktion af medarbejderstaben ( GN Netcom fyrer 250 ).

Rationaliseringer havde man allerede haft gang i gennem flere år hos RTX Telecom, og i slutningen af juni tog man endnu et skridt på vejen mod en større fokusering af virksomhedens produkter. Virksomhedens healthcare-division blev frasolgt ( RTX sælger datterselskab ).

I morgen er det atter sommertid, når Electronic Supply fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079