23948sdkhjf

IoT-virksomhed med ny storordre: - Der er ikke noget at betænke sig på

Den sønderjyske IoT-virksomhed Maacks fortsætter med succesen, og nu har de landet en stor ordre i Vesthimmerland i Nordjylland, hvor de for syv år siden landede en af deres første store kunder.

Vesthimmerlands Forsyning installerer 700 radarfuldmeldere, så kommunens affaldsøer bliver udstyret med digitale fuldmeldere af typen Brainybins Radar fra Sønderborg-virksomheden Maacks. Dermed har kørselschefen konstant det fulde digitale overblik over, hvor fyldte affaldsbeholderne er, så han kan optimere kørslen i forbindelse med tømningen.

Brainybins-sensorer er monteret i toppen af affaldsbeholderne og sender data om fyldningsgrad, temperatur og så videre via skyen. Tidligere generationer var udfordret af affald som bl.a. pizzabakker og mælkekartoner, der syner af mere, end de egentlig fylder. De nye sensorer har radarteknologi, der registrerer volumen – og dermed fyldningsgrad – langt mere præcist og pålideligt.

Alle affaldsøer med i ordningen

450 af sensorerne er udskiftninger af eksisterende ultralyd-enheder, mens 250 sensorer er monteret i helt nye beholdere i forbindelse med implementeringen af to nye affaldsfraktioner, opsplitningen af to eksisterende fraktioner samt en udvidelse af antallet af affaldsøer, der erstatter den traditionelle indsamling af dagrenovation i Vesthimmerlands Kommunes sommerhusområder.

- Med investeringen i de 700 fuldmeldere kan vi håndtere de ekstra fraktioner uden at investere i en lastbil mere. Vores bil kører 40-45.000 km om året, og den kørsel kan tilrettelægges så effektivt, at vi når de ekstra fraktioner og tømning af beholderne i alle 90 affaldsøer, siger kørselschef Per Sørensen i en pressemeddelelse.

Hands-on data til kørselschefen

Mellem klokken 18:30 og 19:00 tikker der friske data ind hos kørselschef Per Sørensen fra de 700 fuldmeldere, og på den baggrund bruger han fem til ti minutter hver aften på at tilrettelægge næste dags kørsel.

Vesthimmerlands Forsyning er en pioner inden for brugen af digitale fuldmeldere i affaldscontainere. I 2016 lagde de ud med Danmarks nok største installation på området.

Brainybins-løsningen med fuldmeldesensorer og tilhørende software har været en god investering såvel miljø- som budgetmæssigt, og derudover ser kommunens borgere nu meget sjældent en overfyldt beholder i kommunen, fortæller Per Sørensen.

- Det kan svare sig at installere fuldmeldesensorer i affaldsbeholderne og på den måde digitalisere overvågningen. Jeg kan kun anbefale andre forsyningsselskaber at overveje det samme. Selve installationen og driften er i dag gnidningsfri, så der er i mine øjne ikke noget at betænke sig på, siger Per Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063