23948sdkhjf

Lys-CEO vil af med rigide regler

Selvom det blot er fem måneder siden, Bente Priess Andersen tiltrådte som CEO for Fischer Lighting, har hun allerede dannet sig et godt indtryk af den branche, hun nu opererer i.

Og hun kan allerede nu se, at de offentlige udbudsregler begrænser Fischer Lightings muligheder for at nå de kunder, de gerne ville.

Det fortæller hun til installator.dk.

Fischer Lightings forretning baserer sig på genanvendelse af gamle lamper og andre belysningsløsninger, som de giver nyt liv ved at opgradere til LED-lyskilder.

Det er af gode grunde bæredygtigt både at bruge mindre energi med LED og at spare ressourcer ved at genbruge øvrige materialer, og derfor vil de gerne appellere til større offentlige udbud - det er bare lettere sagt end gjort, viser det sig. For reglerne på området gør det svært.

- Offentlige udbud på belysningsopgaver indeholder ofte formuleringer, der udelukker, at kunderne kan bruge os som leverandør. Det er formuleringer i stil med ’lamperne skal udskiftes til nye lamper’, hvilket udelukker vores renoverede produkter baseret på gamle armaturer. Det er tydeligt, at udbudsjuraen ikke kan følge med bæredygtighedsagendaen, og den ender derfor med at spænde ben for de offentlige kunders ønske om at reducere belastning på klima og miljø, siger Bente Priess Andersen.

Hun siger desuden til mediet, at de offentlige udbud i mange tilfælde også er for fokuserede på indkøbspris og ikke tænker på prisen i det lange løb.

Virksomheden har dog også andre måder at sikre omsætning - især i det private.

- Fischer Lighting er allerede godt i gang med at finde fodfæste på det svenske marked, hvilket blandt andet sker via strategiske partnerskaber med store ejendomsselskaber, bæredygtighedsrådgivere og belysningsrådgivere. Sådanne partnerskaber vil helt sikkert komme til at fylde endnu mere i fremtiden, og de vil udgøre en vigtig dør ud til hele Europa, sagde Bente Priess Andersen i forbindelse med udnævnelsen i marts.

Fischer Lighting blev stiftet i 2016 af far og søn Lars og Stig Elmvang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094