23948sdkhjf

Konkursramt drone-firma flyver igen: - Elektronikken i den er 100 procent europæisk, intet kinesisk

Uden kapital og investeringer duer startuppen ikke.

Det måtte dronevirksomheden Viking Drone for to år siden, da de måtte kaste håndklædet i ringen og begære sig konkurs.

Dengang havde de end ikke fået sendt deres Kobra-drone på vingerne, for det ville koste mange penge at få den ud på markedet - og penge havde de ikke mange af. Men i mellemtiden er virksomheden blevet reddet af franske Drone Volt, og nu er Kobra-dronen inden længe flyveklar. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Med det nye franske ejerskab har Kobra-dronen således holdt fast i sit europæiske ophav, og det er direktør i det, der nu hedder Drone Volt Scandinavia, Kim Larsen, glad for.

- Elektronikken i den er 100 procent europæisk, intet kinesisk. Den er i bund og grund opfundet i Odense, og alt er designet af vores ingeniører, siger Kim Larsen til avisen.

Kobra-dronen er en universaldrone på 5,9 kg., der kan tilkobles forskelligt udstyr, der kan anvendes til eksempelvis overvågning for forsvar, politi og beredskab.

Dronen bliver produceret hos Drone Volt i Frankrig, og efter planen vil de første eksemplarer komme på vingerne i fjerde kvartal af 2023.

Drone Volt har også i en anden sammenhæng gjort sig gældende på det danske dronemarked, efter de tidligere i år overtog den ligeledes konkursramte fynske droneudvikler, Lorenz Technology.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127