23948sdkhjf

Splinternyt vestdansk genbrugs-el-anlæg skal redde tusindvis af elektronikprodukter

Et nyt First Treatment-anlæg til genbrug af elektronikprodukter får inden længe lov til at se dagens lys.

I Middelfart på Vestfyn kommer det nye anlæg til at tage imod elektronikaffald fra Vestdanmarks genbrugspladser med henblik på genbrug.

Det oplyser Retur, der er paraplyorganisation for en række genbrugs- og genanvendelsesordninger landet over, i en pressemeddelelse.

Anlægget, der ifølge Retur er det første af sin art, skal arbejde sig igennem de mange tons elektronikaffald, der indleveres på genbrugspladserne i hele Vestdanmark for at identificere og udsortere genbrugsegnede elektronikprodukter fra affaldsstrømmen, så de derefter kan repareres og sendes tilbage på markedet.

Hos Elretur, der er en del af Retur, fortæller direktør Morten Harboe-Jepsen, at store dele af de 70.000 tons kasserede elektronikprodukter bliver genanvendt, men at det er en endnu grønnere løsning, hvis man kan lykkes med at genbruge produkterne.

- Ved at reparere og genbruge elektronikprodukter forlænger vi deres levetid, sparer på værdifulde ressourcer og reducerer CO2-udslip ved at mindske behovet for nyproduktion – alt sammen vigtige skridt mod en mere cirkulær økonomi, siger Morten Harboe-Jepsen.

Elretur står sammen med genvindingsvirksomheden HJHansen Recycling Group bag anlægget i Middelfart.

Udover anlægget i Middelfart kommer der til at være et lignende i Roskilde, der skal betjene genbrugspladserne i Østdanmark.

De to anlæg forventes at komme i drift i løbet af 2024, hvor de efter planen skal være i stand til at redde 60.000 kasserede elektronikprodukter om året og beskæftige i alt 80 mennesker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079