23948sdkhjf

Philips Semiconductors overtages af kapitalfonde

Royal Philips Electronics offentliggjorde i sidste uge, at virksomheden har indgået en aftale med kapitalfonden Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) og investeringsfondene Silver Lake Partners og Alpinvest Partners om overtagelse af 80,1 procent af Philips Semiconductors, mens Philips fortsat har 19,9 procent af forretningsområdet.
KKR, der er en af verdens førende investeringsfonde, og Silver Lake Partners og Alpinvest Partners kommer til at betale en købspris på omkring 3,4 milliarder euro for at opnå 80,1 procent af aktierne af Philips Semiconductors.

Handlen forventes at være gennemført i løbet af fjerde kvartal af 2006.

Den samlede værdi af salget, dvs. den såkaldte "enterprise value", for Philips Semiconductors er estimeret til at være 8,3 milliarder euro, fordelt på 3,4 milliarder euro på købsprisen, 4,0 milliarder euro til gæld og andre garantiforpligtelser og 0,9 milliarder euro til Philips resterende aktieposter.

- Dette er et afgørende øjeblik for både Philips og dets forretningsområde for halvledere. Som et selvstændigt segment, vil forretningsområdet for halvledere have mulighed for at opnå dets fulde potentiale og vi er meget tilfredse med at have fundet nogle stærke partnere, der deler vores opfattelse, udtaler Gerard Kleisterlee, administrerende direktør hos Royal Philups Electronics i en pressemeddelelse.

Philips Semiconductors er en førende chipleverandør til mobiltelefoni-industrien, producenter af forbrugselektronik, producenter af digitale displays mv. Virksomheden beskæftiger omkring 37.000 ansatte på verdensplan. I 2005 nåede Philip Semiconductors omsætning op på 4,6 milliarder euro.

Kilde: Kohlberg Kravis Roberts & Co, http:// www.kkr.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078