23948sdkhjf

Shape Robotics fortsætter fremgang og gør klar til hovedbørsen

Nok en gang kan Herlev-virksomheden Shape Robotics fremvise flotte regnskabstal.

De har i årets første ni måneder omsat for 85 millioner kroner, og med et forventeligt stærkt fjerde kvartal gør Edtech-virksomheden sig nu klar til en notering på Nasdag Main Market.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra virksomheden, hvor CEO André Fehrn lægger vægt på de igangværende udenlandske ekspansioner.

- Vores notering på Nasdaq Copenhagen Main Market sker samtidigt med, at vi er ved at indtræde i et rigtig stort marked, nemlig det polske. Vi er i de afsluttende forhandlinger omkring opkøbet af selskabet Skriware, som vi håber at se endeligt afsluttet i næste måned. Ligesom Rumænien investerer Polen massivt i teknologi i uddannelse, og vi indtager budrunderne tidligt i processen for at omfavne det store polske marked og levere varen på samme effektive vis, som vi har gjort i Rumænien, udtaler André Fehrn.

Forventer stort Q4

Direktøren forventer på baggrund af erfaring fra tidligere år, at årets sidste kvartal kommer til at byde på stor vækst, og derfor lyder forventningen til årets samlede omsætning på 145-155 millioner kroner, mens man forventer et EBITDA på 4-6 millioner kroner.

Forklaringen lyder, at fjerde kvartal plejer at være stærkest rent omsætningsmæssigt "på grund af markedet cykliske karakter."

Samlet set er André Fehrn også fortrøstningsfuld for næste år, hvor forventningen er yderligere vækst.

- Ligeledes har vi i 2024 Bulgarien og Moldova som en høj prioritering. Strategisk har vi valgt at tage aktion i lande med de mest ambitiøse investeringer indenfor vores felt, lyder det fra André Fehrn.

Ifølge selskabsmeddelelsen er det forventningen, at ansøgningen om optagelse på hovedbørsen bliver godkendt i denne uge, og at selskabet kan have første handelsdag 20. november.

Om Shape Robotics

  • Edtech-virksomhed stiftet i 2017.
  • Holder til i Herlev nær København.
  • Lancerede først deres Fable-robot, der kan bruges i undervisningssammenhænge, hvor elever selv bygger robotten og lærer om programmering.
  • Har sidenhen udviklet hele klasseværelser med Edtech indeholdende blandt andet Fable-robotter, VR-headsets og 3D-printere.

Kilde: Shape Robotics

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047