23948sdkhjf

Necas vil fordoble kapaciteten

Der sker ting og sager i Støvring.

Her har den nordjyske EMS'er Necas tidligere på efteråret taget to spritnye screenere i brug, og der er yderligere kapacitetsudvidelser på vej. Det fortæller CEO Peter Ladefoged til Electronic Supply.

- Vi forventer, at vi i løbet af 2024 fordobler kapaciteten, så vi kan øge produktionen og tilbyde større beredskab og fleksibilitet til vores kunder, siger Peter Ladefoged.

Der er tale om brede investeringer på maskinsiden, der skal øge kapaciteten. Der ligger en helt konkret plan for udvidelserne, som blandt andet indbefatter indkøb af en ny selektiv lodderobot og opgradering af SMD-anlæggene.

- Vi har godkendt investeringsplanen, så vi forventer at kunne tage nogle solide beslutninger. Vi er i gang med at vælge, hvilke producenter vi skal købe maskinerne hos. Men det haster ikke, for det er vigtigere at tage de rette beslutninger, end at det går hurtigt, siger Peter Ladefoged.

En virksomhed i vækst

For Peter Ladefoged og Necas er de nye kapacitetsudvidelser et udtryk for, at der er masser at se til.

- Når vores kunder har det godt, så har vi det godt. 2023 ser godt ud indtil videre, og forventningerne til 2024 er også ret gode. Vi er en virksomhed i vækst, og derfor skal der gøres albuerum til den vækst, siger han.

Direktøren fortæller videre, at Necas pt. kun har daghold. Selvom man potentielt ville kunne opbygge mere kapacitet ved at producere i flere af døgnets timer, så ligger det ikke lige for.

For Necas laver højt specialiseret EMS-arbejde, og derfor kræver det, at produktionen er på arbejde på samme tid som de tekniske specialister.

Læs også: Necas har de rette certificeringer: - Det er helt klart noget, vi kan hente nye kunder på

- Det hænger sammen med vores krav til kvalitet, fleksibilitet og beredskab. Det er vigtigt, at vores teknikere og procesfolk er til stede, når der bliver produceret, så de kan reagere, hvis der er brug for tekniske afklaringer eller løsninger, siger Peter Ladefoged.

Vil udvide kontorfaciliteter

Netop specialisterne er også et område, hvor Necas har skruet op for medarbejderstaben. Inden længe tiltræder en ny production director og en ny quality director i Støvring. Og generelt er der nyansættelser under opsejling på kontoret.

Inden længe er det derfor planen, at de på kontordelen vil udvide og skabe flere pladser.

- Vi kan se, at mange kunder har brug for mere rådgivning til produktion og producerbarhed i deres produkter. Der er det vigtigt med og rådgivningspersonale, til de projekter vi har og er på vej ind i, siger Peter Ladefoged.

Peter Ladefoged har tidligere overfor Electronic Supply givet udtryk for, at det er svært at finde nye medarbejdere. Det er blevet nemmere, kan han nu fortælle, men de har stadig brug for flere folk - særligt i lyset af de kommende kapacitetsudvidelser.

- Vi mangler stadig operatører til SMD-linjerne og til monteringshallerne, siger Peter Ladefoged.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11