23948sdkhjf

Den nye ETK-direktør er ikke i tvivl: - Vi skal blive ved med at udvikle os

Det går godt, og sådan skal det fortsætte. 

Da ETK EMS i 2021 blev opkøbt af Blue Equity var det med målet om at skalere forretningen og fortsætte i vækstsporet.

Siden da er bundlinjen øget med over 23 millioner kroner, og nu er Troels Hornsved hyret ind som manden, der skal tage Skanderborg-virksomheden til det næste niveau.

- Det er ambitionen, at vi skal blive ved med at udvikle os, og det er et målrettet arbejde, siger han.

Så en virksomhed med potentiale

Troels Hornsved kom til ETK som CEO 1. juni i fjor, og siden har han brugt tiden på at lande i det nye job i spidsen for EMS-virksomheden. Han har en lang karriere fra danske industrivirksomheder som Vestas, Grundfos og Green Hydrogen Systems, og derfor kendte han allerede til den østjyske elektronikproducent.

- Jeg har i over 20 år arbejdet i forskellige danske industrivirksomheder, hvor jeg også har været inde over elektronikdelen. Så jeg kendte godt til EMS-branchen og ETK, men det er første gang, jeg er i en decideret EMS'er, siger Troels Hornsved.

Blandt andet arbejdede han sammen med ETK, da han var i Universal Robots, og han så en forretning med potentiale.

- Jeg kunne se, at der var nogle styrker i digitaliseringen i forretningen herhjemme og produktionsstyrken i Thailand. Det var noget af det, jeg gerne ville arbejde med, siger Troels Hornsved om baggrunden for sin tiltræden i jobbet.

Troels Hornsved - blå bog

Erhverv:

2001-2002: Grundfos - logistics engineer

2002-2008: Martin Professional - sourcing manager, ERP project manager og operations development manager

2008-2014: Vestas - manager for factory logistics, manager for process excellence & logistics og senior manager, production

2014-2019: Universal Robots - vice president supply chain & operations

2020-2023: Green Hydrogen Systems - COO

2023-: ETK EMS - CEO

Uddannelse:

Aalborg Universitet: Master of engineering, industrial management

Aarhus Universitet: Master of business administration

Processerne fungerer

Senest kommer Troels Hornsved fra en stilling som COO i elektrolysevirksomheden Green Hydrogen Systems.

Det er en virksomhed, der på mange måder er anderledes end ETK, fordi de er en langt mindre etableret forretning, der ikke i samme grad som ETK har forløst omsætningspotentialet endnu.

- Der er en stor forskel på at være i en yngre børsnoteret virksomhed og en veletableret fondsejet virksomhed. På nogle måder er det som dag og nat. Jeg var glad for at være i Green Hydrogen Systems, fordi det var en kæmpe oplevelse og et privilegie. Men det var også hårdt, fordi alt er på spil, når man er ved at opbygge et marked og en virksomhed.

- Her er en veletableret virksomhed som ETK anderledes, fordi processerne allerede er stærke, siger Troels Hornsved.

Bekræftet i styrker

Siden han tiltrådte i juni i fjor har Troels Hornsved været rundt omkring i de tre danske afdelinger i Skanderborg, Sønderborg og Næstved, og så har han ved flere lejligheder været på besøg på fabrikken i Thailand.

- Jeg har brugt meget tid på at besøge de forskellige afdelinger, jeg har besøgt både større og mindre kunder, og så har jeg generelt brugt tid med teamet for at lære forretningen at kende, siger Troels Hornsved.

Og indtrykket er godt, mener Troels Hornsved.

- Mange af de styrker, jeg har set udefra, er jeg blevet bekræftet i, efter jeg er startet. Det er et meget velfungerende setup, som vi kan få endnu mere ud af, siger han.

Vil føre det bedste videre

Troels Hornsved siger, at han gerne vil lidt længere ind i strategiprocessen, før han kan komme konkret ind på, hvilke tiltag han vil igangsætte i det lange løb.

Men han understreger, at ETK er en velfungerende forretning, så det kommer til at handle om at tage det bedste og føre det videre, og desuden har direktøren tidligere på året fortalt, at det blandt andet er planen at styrke det kommercielle arbejde for at udnytte den store produktionskapacitet til fulde.

Desuden lød det i samme ombæring, at han indtil videre også har brugt kræfter på at finde den nye CFO, Jakob Backs, som han i parløb skal udvikle ETK sammen med.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128