23948sdkhjf

Rekordår hos ETK: - Vi kunne levere på den store backlog

ETK EMS formåede i fjor på ny at vokse forretningen over hele linjen.

EMS'eren omsatte for 64 millioner euro og lavede 6,7 millioner euro på bundlinjen. Det svarer til henholdsvis 478 og 50 millioner kroner.

- Det var et godt år for ETK, det er der ingen tvivl om. Og det har også været bedre end forventet, siger CEO i ETK EMS, Troels Hornsved.

ETK EMS GROUP ApS
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. EUR mio. EUR
Nettoomsætning 64,1 49,0
Bruttofortjeneste 19,6 14,6
Resultat af primær drift 8,3 4,3
Resultat før skat 7,5 3,7
Årets resultat 6,7 2,7
Balancestatus 48,3 41,2
Egenkapital 20,0 14,5
Antal ansatte 321 323
Kilde: CVR

Direktøren kom først til ETK en måned før regnskabet lukkede, men han har alligevel et godt billede af, hvorfor det gik så godt.

Blandt andet nævner han, at integrationen af Alpha-Elektronik kom i stand tidligere end forventet, og de derfor hentede ekstra omsætning fra det, der nu hedder ETK EMS Næstved.

Kunne levere på backlog

Men månederne med omsætning fra Næstved er ikke den eneste årsag til den markante fremgang, der fandt sted i regnskabsåret 2022/2023.

- Det var generelt et år, hvor flere kunder kom til, og der var større volumen på omsætningen. Meget af det kommer på baggrund af den allokeringsbølge, hvor det har været svært at skaffe komponenter, og at der i løbet af året kom hul på komponentmarkedet, siger Troels Hornsved.

Efter forsyningsproblemerne begyndte at udbedre sig, var der derfor meget omsætning at hente.

- Det gjorde, at vi kunne levere på den store backlog til både store og mindre kunder, lyder det fra Troels Hornsved.

Et afventende marked

Halvvejs inde i det nye regnskabsår må direktøren dog erkende, at der er knap så meget blus under forretningen som tidligere. Men det kommer ikke som nogen stor overraskelse.

- Vi så allerede i slutningen af sidste år, at markedet var begyndt at trække sig sammen. Så lige nu udspiller det sig som forventet, siger Troels Hornsved.

- Generelt er markedet mere afventende, og vi hører også fra mange kunder, at de ikke sælger på samme niveau som tidligere, og at mange har høje lagerbeholdninger. Det er også klart, at det kommer på bagkant af den lageropbygning, som mange havde lavet, da det var svært at skaffe komponenter, lyder det videre.

Nyder godt af integration

Trods de umiddelbart svære betingelser er Troels Hornsved dog stadig fortrøstningsfuld.

For trods svære betingelser på blandt andet det recessions-ramte tyske marked og generel økonomisk usikkerhed, er brikkerne så småt ved at falde på plads i EMS-virksomheden med hovedsæde i Skanderborg.

- Næstved er fuldt integreret i vores ERP- og supportsystemer, og det nyder vi godt af. Og så er vi ved at have fået sat det fulde team, siger Troels Hornsved med henvisning til, at de tidligere på året hentede en ny finansdirektør ind.

Næste skridt er en ny salgsdirektør, der skal oparbejde den kommercielle ydeevne.

- Vi kommer til at fokusere meget på det kommercielle arbejde, for når vi har kapacitet til yderligere kunder, så er det selvfølgelig noget, vi gerne vil arbejde for at udnytte, siger Troels Hornsved.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094