23948sdkhjf

Vindmølleindustrien tager godt imod ny energistrategi

Regeringens nye energistrategi modtages positivt af Vindmølleindustrien, der glæder sig over, at der lægges op til en bindende målsætning på mindst 30% vedvarende energi i den danske energiforsyning i 2025.
- Regeringens nye energistrategi er et fornuftigt skridt på vejen mod at skabe en bæredygtig og sikker energiforsyning. Målsætningen om mindst 30% VE i 2025 kan få stor betydning for vindkraftens og vindmølleindustriens udvikling i Danmark, siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i Vindmølleindustrien.

Det er opmuntrende, at regeringen gør vindkraft til et væsentligt omdrejningspunkt i den fremtidige energiforsyning. Regeringen lægger op til en strategisk planlægning af vindmølleudbygningen, men der savnes konkrete virkemidler, som kan sikre en løbende udbygning med vindkraft frem mod 2025.

- Vi ser frem til, at der i de kommende energipolitiske forhandlinger skabes enighed om nogle mere kontante incitamenter til en udbygning med vindkraft og andre typer af vedvarende energi. Ellers bliver det svært for regeringen at skabe tro på, at de langsigtede målsætninger reelt kan nås. Det er med andre ord rigtig godt begyndt, men stadig kun halvt fuldendt, siger Bjarne Lundager Jensen.

En af forudsætningerne for at der kan ske en fortsat vindkraftudbygning i de kommende år, er, at markedet gives et større økonomisk incitament til at investere i vindkraft. Danmark har pt. EU’s laveste afregningspris for vindkraft, og der er stort set ikke opstillet nye vindmøller i Danmark i de seneste tre år.

- Vindkraft er den eneste teknologi, der på kort og mellemlang sigt kan levere kapacitetsmæssig volumen til at opfylde regeringens mål om mere VE i energiforsyningen. En styrket og kontinuerlig udbygning med vindkraft er en billig måde at styrke dansk forsyningssikkerhed på og samtidig sikre vindindustriens fortsatte vækst og udvikling i Danmark, siger Bjarne Lundager Jensen.


Kilde: Vindmølleindustrien / http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062