23948sdkhjf

Dansk Standard fører virksomheder på rette spor

Electronic Supply bragte onsdag en artikel vedr. en ny global sikkerhedsstandard for industrirobotter. Dette sikkerhedskrav er selvfølgelig også at finde på dansk. Dansk Standard hjælper tilmed virksomheder med at leve op til de nye internationale regler gennem et kursusforløb i maj måned.
Den nye europæisk/internationale robotstandard DS/EN ISO 10218-1 - Robotter beregnet til industrielle omgivelser - Krav til sikkerhed - Del 1: Robot trådte i kraft i september sidste år. Den erstatter DS/EN 775, som har været gældende siden 1994.

Ud over at DS/EN ISO 10218-1 viser, hvordan Maskindirektivet - og dermed Arbejdstilsynets krav - kan opfyldes, er standarden med tilføjelsen af ISO også gældende uden for Europa, dvs. også i USA, Japan, Australien og mange andre lande.

Dansk Standard afholder kursus d. 23. maj 2007 i Fredericia, hvor standarden DS/EN ISO 10218-1 gennemgås. Kurset omfatter en gennemgang af standarden med særlig vægt på de sikkerhedskrav, der skal opfyldes, herunder de ændringer der indført i den nye standard.

Kurset er rettet mod både leverandører og brugere af robotter og automatiske maskiner. Kurset er derfor relevant for både de, der skal designe sikre robot-installationer, og brugere der skal stille krav ved indkøb af sikre robotanlæg, samt for dem der skal ombygge/sammenbygge robotanlæg.

Detaljeret program og tilmelding kan ses på Dansk Standards hjemmeside omkring d. 20. februar.

Kilde: Dansk Standard / http://www.ds.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11